Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

13 december grootschalige manifestatie voor belangstellenden

Start verkoop nieuwbouwproject De Leertuinen in Rijen

Best, 12 december 2005 - Op dinsdagavond 13 december gaat met een grote manifestatie de verkoop van de 56 koopwoningen en 2 vrije kavels in het nieuwbouwproject De Leertuinen in Rijen van start. Deze woningen zullen vanaf de zomer van 2007 in het hartje van Rijen verrijzen. Dit project staat op de plek waar voorheen de leerfabrieken stonden van o.a. Mallens en Van Dongen (later bekend als International Leather en Combi Plastics) . Van 19.00 tot 21.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in de grote zaal van 't Boerke aan de Hoofdstraat van Rijen. Ruim vijfhonderd belangstellenden hebben zich al aangemeld. De wijk is gericht op een brede doelgroep, zo komen er naast seniorenwoningen en gezinswoningen ook een 46-tal huurappartementen. De prijzen van de woningen variëren van EUR 214.000 tot EUR 343.000.

In de zaal worden alle type woningen op grote artist impressions getoond en bovendien is er een maquette te bewonderen. Zo krijgen belangstellenden een zo goed mogelijk indruk hoe de wijk er uit zal zien en van de sfeer van de wijk. " Zo kan goed de verscheidenheid van de huizen worden getoond plus de uitstraling. Het wordt iets intiems, maar tegelijkertijd stedelijks en zeker voor ieder wat wils", zegt Gerard van Brakel, projectontwikkelaar van Heijmans.

Unieke kans
"De kans om te wonen met het comfort van een nieuwbouwhuis gecombineerd met het gemak van het centrum naast de deur is er een die niet vaak voorkomt", zei Bert Wagemakers, wethouder Ruimtelijke Ordening van Gilze en Rijen al eerder. Het terrein ligt in de hoek Tuinstraat - Hoofdstraat. Op een steenworp afstand van het nieuwe winkelcentrum de Laverije en het centrum met cafés en eetgelegenheden.

Intiem woonhart
Er is goed nagedacht over hoe de wijk op het voormalige terrein van de leerfabrieken vormgegeven moest worden en aan zou sluiten op het dorp. "Het wordt een beschutte wijk die een knus gevoel uitstraalt", zegt Jac de Graaf, projectleider van de gemeente Gilze en Rijen. Dit wordt versterkt doordat De Leertuinen omsloten wordt door bestaande bebouwing. Daardoor zal het ook sneller een 'af' geheel zijn. Tegelijkertijd wordt het een open en toegankelijke plek. Maar De Leertuinen is bovendien een verkeersluwe wijk, aangezien er alleen bestemmingsverkeer komt. Het woonhart is opgebouwd met een sfeer van ruimte en groenvoorzieningen. Het plein waar kinderen kunnen spelen zal een centraal punt worden. Kortom, een bekende dorpse sfeer, maar dan wel met een modern karakter. Dit zal goed te zien zijn in 't Boerke op de grote afbeeldingen van de wijk in vogelvlucht en op tekeningen van alle nieuwe woningen.

Wijk voor dwarsdoorsnede Rijense bevolking
"Niet alleen de unieke ligging, maar ook de variëteit van de te bouwen woningen is de reden dat er veel belangstelling uitgaat naar het project", zegt Gerard van Brakel van Heijmans. De huizen ademen dezelfde sfeer door het consequente gebruik van materialen, waardoor het een chique en herkenbaar uiterlijk krijgt. Maar tegelijkertijd is er veel verscheidenheid in aanbod. Er wordt gebouwd voor jong tot oud met een gevarieerd aanbod van koopwoningen en huurappartementen. Er is echt voor ieder wat wils. Gerard van Brakel: "Zeg maar voor een dwarsdoorsnede van de Rijense bevolking. Het aanbod gaat van huurappartementen tot vrijstaande koopwoningen tot wel 5 slaapkamers. Gezinnen met kinderen zullen zich er zeker snel thuis gaan voelen. Maar we hebben ook een prachtig aanbod aan patiowoningen neergezet die ideaal zijn voor senioren die graag een slaapkamer en badkamer op de begane grond willen hebben."

"Dit is ons huis"
"Goed wonen moet voorop staan", zegt makelaar Knud Nelissen uit Rijen. Warme kleuren en duurzame, kwalitatieve materialen zijn standaard gebruikt in de wijk. Maar er is ook veel niet standaard. Zo hebben de nieuwe bewoners veel zeggenschap over hun woning, over de afwerking van de badkamer en de keuken. Bovendien worden er voor vele type woningen verschillende variaties aangeboden. Zo kan de woonkamer of 2e verdieping uitgebreid worden of kan men kiezen voor details als een lichtkoepel in de garage. Ook kan de bad- en slaapkamer bij de patiowoningen naar de 1e verdieping verhuisd worden.

Kopers hebben niet alleen zeggenschap over hun nieuwe huis, maar ook daarbuiten. Op de getoonde schetsen was ook al een impressie gegeven van het plein. Maar of dat er daadwerkelijk in deze vorm gaat komen, is nog maar de vraag. "Dat ligt er maar net aan wie de kopers zijn", legt Sjo Van Eerenbeemt, architect van het project uit. "De nieuwe bewoners mogen ook hierover meebeslissen." Hij voegt toe: "Het is heel belangrijk om mensen veel keuze aan te bieden, zo zal de woning ook echt eigen aanvoelen."

Heijmans
De Leertuinen is een initiatief van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling. Voor de koopwoningen wordt samengewerkt met KIN makelaars en Woonaccent Makelaars Rijen. De huurwoningen zullen op termijn worden verhuurd via Woonstichting Leyakkers. Voor meer informatie zie www.deleertuinen.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht