OPG Groep N.V.

Persbericht

Utrecht, 12 december 2005

OPG zet verdere stappen voor volledige integratie Poolse groepsonderneming

OPG Groep N.V. (`OPG') zet verdere stappen om de zeggenschap te vergroten over haar Poolse dochteronderneming Orfe SA (`Orfe'). Als gevolg van het openbare bod op de uitstaande aandelen van Orfe dat werd afgerond in september en de transactie van vandaag bezit OPG 91% van het aandelenkapitaal en controle over 92% van het stemrecht. OPG is van plan de beursnotering van Orfe te beëindigen. Het verwerven van volledige zeggenschap en het beëindigen van de beursnotering geeft OPG meer flexibiliteit bij de strategische ontwikkeling van Orfe.

OPG vergroot belang
OPG bezit 18% van de aandelen in Orfe direct en 73% indirect via een houdstermaatschappij genaamd Orphe Holdings Limited. Deze houdstermaatschappij was voor 78% eigendom van OPG en voor de overige 22% van Inter Nos cvba (`Inter Nos'). OPG heeft vandaag het belang van Inter Nos overgenomen voor ongeveer 6 miljoen. Hiermee is OPG nu volledig eigenaar van 91% van de aandelen van Orfe.

Beëindiging beursnotering
Tevens heeft OPG vandaag het management van Orfe verzocht in februari 2006 een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen. Op deze vergadering zal worden gestemd over het beëindigen van de beursnotering van Orfe op de beurs van Warschau. Deze beslissing om de notering te beëindigen, vereist een meerderheid van 80% van het aanwezige stemrecht.

Uitbreiding retailactiviteiten
In lijn met de groepsstrategie om de activiteiten gericht op de eindgebruiker uit te breiden, hebben Orfe en haar dochterondernemingen het aantal apotheken vergroot tot 171 per eind november. Orfe Group kocht een keten van 38 kleine apotheken verspreid door het gehele land van de spoorwegorganisatie (geconsolideerd per september) en een keten van 10 grote apotheken in het midden van Polen (geconsolideerd per november). Deze acquisities zullen in 2005 niet significant bijdragen aan het nettoresultaat van OPG.
Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

2

Daarnaast heeft Orfe haar belang in groothandels- en retailonderneming Cefarm Zielona Gora in september vergroot tot 93%. Om het proces van het uitkopen van minderheidsaandeelhouders af te ronden met als doel het versimpelen van de organisatiestructuur, wil Orfe op termijn de resterende aandelen in Cefarm Zielona Gora en in Cefarm Rzeszow, een andere groothandels- en retailonderneming, verwerven.

Deze investeringen, voor een totaal bedrag van ongeveer 8 miljoen (op basis van de wisselkoers van 9 december), zijn gefinancieerd uit de interne kasstroom van Orfe.

Achtergrond
OPG's aanwezigheid in Polen is een strategische keuze. OPG heeft vertrouwen in de Poolse markt als groeimogelijkheid voor de langere termijn en zal in de markt blijven investeren, vooral waar dit haar positie in het retailsegment versterkt. Het beëindigen van de beursnotering en het verwerven van volledige zeggenschap geeft OPG meer flexibiliteit bij de strategische ontwikkeling van Orfe.

Voor nadere informatie:
Catrien van Buttingha Wichers, Hoofd Corporate Communicatie Telefoon: 030 2821609
Fax: 030 2821660

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. OPG is gespecialiseerd in het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook. Met circa 6.300 medewerkers is OPG actief in Nederland, Polen, België, Noorwegen en Hongarije.

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660

---- --