Gemeente Leiden

Wethouder De Boer geeft aftrap campagne 'Wat krijgen we nou?'

Maandag 12 december heeft wethouder Wim de Boer (Sociale Zaken) de aftrap gegeven voor de campagne 'Wat krijgen we nou?'. 'Wat krijgen we nou?' is een campagne om de Declaratieregeling van de gemeente Leiden onder de aandacht te brengen.

Sinds de invoering van de WWB (Wet werk en bijstand) mogen gemeenten niet meer aan inkomensondersteuning doen. De gemeente Leiden vindt het belangrijk dat ook mensen in onze stad met een laag inkomen en weinig of geen vermogen, meer financiële ruimte krijgen om met van alles mee te kunnen doen. Onderdeel van het minimabeleid is de Declaratieregeling.

De Declaratieregeling is een regeling die mensen met een laag inkomen en weinig of geen vermogen in de gelegenheid stelt om tot een bedrag van 200 euro per jaar per gezinslid aan declaraties in te sturen naar de gemeente Leiden op het gebied van theater- en museumbezoek, sport, een bibliotheekabonnement, cursussen en recreatie of een NS-voordeelurenkaart.

Onderdeel van de campagne is het zogenaamde 'Geld-Terug-Boekje'. In dit boekje staat uitgelegd hoe mensen de kosten van hobby's, cursussen, theater- en/of museumbezoek, sport, een bibliotheekabonnement en een NS-voordeelurenkaart kunnen declareren. Mensen met een laag inkomen en weinig of geen vermogen, die bij de gemeente bekend zijn, ontvangen deze week het boekje thuis. Mensen die de regeling aanvragen, ontvangen bovendien een vrijkaartje voor recreatiebad De Zijl.

Mensen die niet bekend zijn bij de gemeente, maar wel in aanmerking menen te komen voor de Declaratieregeling, kunnen de Geld-Terug-Boekjes ophalen bij de balies van het stadhuis, het Stadsbouwhuis, Dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid en de Raad- en Daadwinkels. In het boekje zit een aanvraagformulier.

Nadere informatie:
Valérie Cremers, Bureau Communicatie tel. (071) 516 50 06.

---- --