Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 12 december 2005

BREDA, 12 december 2005

Onderzoek brand Zundert nog in volle gang

ZUNDERT: Het onderzoek naar de grote brand zondagavond bij een boomkwekerij in Zundert, is nog in volle gang. Over de oorzaak valt nog niets te zeggen; het technisch onderzoek zal daarover later deze week uitsluitsel moeten geven. Inmiddels is duidelijk dat er ten tijde van de brand vier Polen aanwezig waren in de loods, maar zij hebben allen tijdig het pand kunnen verlaten. De eigenares van het bedrijf heeft verklaard dat ze twee Poolse mensen in vaste dienst heeft. Zoals gisteren gemeld is een 32-jarige Pools werknemer van de kwekerij aangehouden, omdat hij zich verdacht gedroeg. De man is maandag verhoord, maar hij wil nauwelijks iets zeggen over zijn mogelijke rol bij de brand. In overleg met Justitie wordt bekeken of de man langer kan worden vastgehouden.

De brand brak rond 19.45 uur uit in een loods aan de Achtmaalseweg. In korte tijd sloegen de vlammen uit het dek. Er deed zich ook nog een explosie voor, doordat enkele gasflessen ontploften. De loods is grotendeels verwoest; in het pand waren diverse landbouwwerktuigen gestald. Het was lange tijd de vraag of er nog mensen in de loods aanwezig waren. Kort na 23.00 uur kon daarover uitsluitsel gegeven worden.

Bredanaar (31) aangehouden mishandeling in café

BREDA: De politie heeft zondagavond een 31-jarige inwoner van Breda aangehouden op verdenking van mishandeling. De man sloeg rond 23.00 uur een 53-jarige plaatsgenoot in een café aan de Ginnekenweg. Agenten die ter plaatse kwamen troffen het slachtoffer met een flinke bloedneus in de kroeg aan. Even later kon op straat de 31-jarige Bredanaar worden aangehouden. Hij heeft toegegeven de man een klap gegeven te hebben, omdat die zijn vriendin lastig zou hebben gevallen. De man is maandagmiddag weer vrijgelaten.

Automobilist (58) blaast 925 ug/l

BREDA: Een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondag aangehouden bij een alcoholcontrole op de Nieuwe Kadijk. De man blies 925 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tevens bleek zijn auto onverzekerd te zijn. Het voertuig is in beslag genomen. Ook een 61-jarige automobilist, uit Breda, liep tegen de lamp; hij blies 270 ug/l. In totaal werden tussen 14.30 en 21.00 uur 447 bestuurders gecontroleerd.

Agenten van het Verkeershandhavingsteam (VHT) hielden ook een snelheidscontrole op de andere rijbaan van de Nieuwe Kadijk. Daarbij werden 3540 bestuurders gecontroleerd; 45 daarvan reden harder dan de toegestane 70 km/uur.

Inwoner van Heijningen aangehouden na bedreiging vrouw

HEIJNINGEN: De politie heeft zaterdagavond een 51-jarige inwoner van Heijningen in zijn woning aangehouden. De man heeft toegegeven ronds 19.00 uur zijn 50-jarige vrouw met een mes bedreigd te hebben, omdat de kwaliteit van het voorgeschotelde eten hem niet aanstond. Ook kreeg zij diverse klappen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie haalt dronken mannen uit zwembad Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag drie dronken mannen uit het zwembad Banakker aan de Frederik van Eedenstraat gehaald. Het drietal kwam rond 14.30 uur dronken binnenlopen en nam een fles whisky mee in het badgedeelte. De bedrijfsleiding besloot de politie te bellen, nadat pogingen om de heren uit het water te krijgen, mislukten. Toen agenten arriveerden en dezelfde boodschap hadden, ging een van de drie totaal door het lint. Hij bedreigde agenten en toen hij vervolgens buiten het gebouw nog steeds bleef schelden en tieren, werd hij aangehouden. Het betreft een 18-jarige inwoner van Etten-Leur. Hij verzette zich ook nog bij zijn aanhouding en zelfs in de auto probeerde hij met geweld het interieur te vernielen. De man gaf aan het onterecht te vinden dat hij na vijf minuten weer uit het zwembad moest vertrekken, tetwijl hij 7,50 euro betaald had. In de loop van zondagavond is hij weer op vrije voeten gesteld.

Bredase aangehouden na mishandeling fietsster

BREDA: Een 22-jarige Bredase is maandagmorgen aangehouden in verband met de mishandeling van een 30-jarige Bredase vrouw. Zij fietste rond 08.15 uur over de Stationstraat toen ze door de 22-jarige zonder enige aanleiding van haar fiets werd afgetrokken. Daarbij verloor de vrouw haar evenwicht en viel met haar onderlichaam op een paaltje. De verdachte kon even later op de Academiesingel worden aangehouden, agenten waren al naar haar op zoek in verband met klachten over overlast. De vrouw heeft een psychiatrisch verleden en is maandagmiddag gedwongen opgenomen.

Man (38) aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagmorgen een 38-jarige man uit Breda aangehouden nadat hij rond 10.30 uur in de woning van zijn vrouw in de Vlielandstraat de boel kort en klein heeft geslagen. De vrouw vluchtte het huis uit en belde de politie. De man zou onder invloed van drugs tot zijn daad gekomen zijn. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul