--------------------------------------------------------------------------
    BEA Systems leidt en stimuleert adoptie van service-georiënteerde     
                               architectuur                               
--------------------------------------------------------------------------

Ruim 100 klanten profiteren van BEA's nieuwe AquaLogic productfamilie, SOA-leiderschap en 'think liquid'-visie Amstelveen, 07-12-2005

Zes maanden na de introductie van haar strategie voor service-georiënteerde architectuur (service-oriented architecture of SOA) en de AquaLogic productfamilie voor service-infrastructuur maakte BEA Systems (NASDAQ: BEAS) bekend dat klanten, partners en de IT-industrie enthousiast reageren op haar 'denk vloeibaar'-visie .

Ruim 100 klanten in vele sectoren, waaronder Deutsche Bank Alex Brown en Pacific Gas & Electric (PG&E), realiseren al een return-on-investment met het AquaLogic platform, dat samen met de WebLogic productfamilie de fundering vormt van BEA's 'denk vloeibaar'-visie. Deze visie daagt IT uit om uit de verticaal geïntegreerde softwaresilo's in de organisatie te breken en over te gaan op horizontaal geïntegreerde 'servicenetwerken' die snel zakelijke, IT, persoonlijke en professionele services leveren, waardoor de productiviteit van de organisatie verbeterd wordt.

Alfred Chuang, voorzitter en chief executive officer van BEA Systems: "De reacties op onze 'think liquid-visie' en de introductie van AquaLogic hebben zelfs onze eigen hoge verwachtingen overtroffen. Organisaties over de hele wereld stappen, met onze hulp en de software-infrastructuur die we bieden met Tuxedo, WebLogic en AquaLogic, snel over van SOA-pilotprojecten naar volledige SOA-productie. En dit is slechts het begin. Naarmate we onze infrastructuurproductlijnen verder ontwikkelen, zal het momentum alleen maar versnellen."

BEA heeft diverse andere aankondigingen gedaan die het SOA-momentum zullen versterken, waaronder de introductie van haar AquaLogic User Interaction productlijn en nieuwe versie van AquaLogic Service Bus. Andere AquaLogic producten zullen begin 2006 geïntroduceerd worden. Daarnaast heeft BEA een SOA-certificatieprogramma voor IT-architecten gelanceerd.

AquaLogic helpt organisaties bij het vrij maken van geïsoleerde of 'bevroren' IT-assets voor flexibele configuratie, hergebruik en compositie van nieuwe applicaties. Hierdoor kan snel ingesprongen worden op veranderende bedrijfsbehoeften. AquaLogic biedt een open en onafhankelijk platform voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van een complete service-georiënteerde architectuur (SOA) in heterogene IT-omgevingen, waaronder .Net, Java of legacy-systemen. Als onderdeel van BEA's volledige productaanbod, draagt het ook bij aan BEA's 'gemengde' applicatiestrategie, waarmee organisaties open source en commerciële software kunnen combineren.

BEA introduceert verenigde portaalstrategie
BEA blijft de AquaLogic productfamilie innoveren. Vandaag heeft BEA haar strategie voor de ontwikkeling van haar portaaltechnologieën geïntroduceerd. Deze biedt bedrijven een zakelijk interactieplatform voor het creëren van interactieve portalen, collaboratieve communities en samengestelde applicaties in een open omgeving. BEA's portaalvisie is een cruciaal component voor de praktische adoptie van SOA in organisaties en speelt in op een opkomende categorie van zakelijke software: service-infrastructuur.

In de komende twee jaar zal BEA aspecten van WebLogic Portal en AquaLogic productportfolios combineren om gemeenschappelijke portaalinfrastructuurservices, applicatieservices en tools te bieden die gebruikt kunnen worden met toekomstige versies van WebLogic Portal en AquaLogic Interaction. Deze benadering biedt bestaande klanten een natuurlijk doorgroeipad en verbetert de waarde van hun investeringen in BEA portaaltechnologieën, omdat ze deze services op beide portaalproducten en andere webapplicaties kunnen inzetten. BEA kan, onder andere dankzij de recente overname van Plumtree, deze gemeenschappelijke portaalinfrastructuur bieden (zie voor het complete verhaal het persbericht "BEA Systems introduceert verenigde portaalstrategie voor succesvolle service-georiënteerde architectuur," van 12 december 2005)

Nieuwe AquaLogic producten
Verder heeft BEA bekend gemaakt dat AquaLogic Service Bus 2.1 later deze maand beschikbaar zal zijn. Het nieuwe product zal de overgang naar SOA-adoptie helpen versnellen. AquaLogic Service Bus 2.1's nieuwe functionaliteiten zullen de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en prestaties verbeteren. Het biedt een nieuwe testconsole, voor eenvoudiger testen van nieuwe en veranderde services; sterkere integratie met AquaLogic Service Registry voor snellere levering van services; verbeterd security policy-beheer met ondersteuning van SAML 1.1; ondersteuning voor B2B- en EDI use cases door interoperabiliteit met Cyclone Interchange; en extra controlefunctionaliteit, waaronder extra alert metrics en meer flexibele manieren om statistieken te verzamelen en bekijken.

BEA steunt de adoptie van SOA en de AquaLogic productfamilie verder door samen te werken met vele systems integrators en resellers, waaronder Accenture, CSC en HP. Voor meer informatie, zie bea.com/aqualogic

BEA introduceert SOA-certificatieprogramma voor architecten BEA's SOA-certificatieprogramma voor zakelijke architecten is het eerste in z'n soort. Het programma is op maat gemaakt voor architecten die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van zakelijke applicaties en infrastructuren die gebruik maken van BEA-technologieën. Het programma is ontwikkeld om gebruikers op het BEA SOA Domein Model te certificeren. Voor meer informatie, zie http://certification.bea.com.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEAWorld
BEAWorld is de jaarlijkse conferentie voor infrastructuursoftware en biedt inzicht, praktische instructie, best-practice strategieën en kansen voor interactie met gelijkgestemde professionals, marktleiders, visionairs en experts. BEAWorld laat zien hoe SOA een succesvolle realiteit kan worden, maar biedt ook de nieuwste informatie over BEA's
infrastructuurtechnologieën, waaronder BEA Tuxedo®, de BEA WebLogic, de BEA AquaLogic en een Partner Showcase die de nieuwste en beste ontwikkelingen van het uitgebreide BEA-partnernetwerk laat zien. Vorige BEAWorld evenementen vonden plaats in Santa Clara (27-29 september); Londen (11-12 oktober); Parijs (13-14 oktober); Praag (18-19 oktober); en Tokyo (25-26 oktober).
Over BEA
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een vooraanstaande leverancier van zakelijke infrastructuursoftware en biedt op standaarden gebaseerde platformen om de veilige stroom van informatie en services te versnellen. De BEA productlijnen - WebLogic®, Tuxedo®, JRockit® en de nieuwe AquaLogicTM familie van Service Infrastructuur - helpen klanten bij het reduceren van IT-complexiteit en het succesvol inzetten van service-georiënteerde architectuur, om de flexibiliteit en slagkracht van de organisatie te vergroten. Voor meer informatie, zie bea.com. ###