Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

23-12-2005
De liefde gaat door de maag

De liefde gaat door de maag
Tijdens het Captains Diner op 12 december konden de gasten genieten van Turkse hapjes na binnenkomst. Een tweetal Turkse dames ging daarmee rond. Alblasserdam is een smakelijk vrijwilligersinitiatief rijker. Vrouwen kunnen zoveel, maar helaas worden die kwaliteiten niet altijd opgemerkt door henzelf en niet door de omgeving. Gastvrijheid is een hoog goed voor onze Turkse dorpsgenoten. Mening huisvrouw slooft zich in de keuken uit om het de gasten naar hun zin te maken. Dus waarom niet die culinaire kwaliteiten gebruiken als een kapstok voor een vrijwilligersinitiatief en anderen een blik in de Turkse keuken laten werpen.
Voor de Turkse vrouwen betekent waardering voor hun kunde een bron van energie.
Daarom is Turkish Delight opgericht. Met een Turks-Ottomaanse cateringservice willen de vrouwen hun kracht en trots presenteren met allerlei heerlijkheden uit hun keuken. Zij willen integratie en wederzijdse acceptatie via de maag laten lopen. De vrouwen verzorgen Oosterse heerlijkheden voor bij de lunch, avondeten of tijdens feesten en vergaderingen. Als vrijwilligers vragen zij een geringe kostprijs voor hun producten. Het gaat hen immers om de waardering en de mogelijkheid leuke contacten binnen de dorpsgemeenschap op te bouwen. Het gaat niet alleen om eten, het is nog leuker als mensen willen deelnemen aan een kookworkshop van de Turkse dames. Wilt u wel eens Oosters uitpakken en alles weten over de gezonde Mediterrane keuken, dan kunt u contact opnemen met Gulay Karaslan 06-27146783

Vrijwilligers gevraagd :
De leeszaal van de bibliotheek is 's morgens geopend voor eenieder die de collectie wil raadplegen, een krant wil lezen, internetten, kopiëren etc. Voor deze service zoekt de bibliotheek vrijwilligers die minstens eenmaal per 4 weken gastheer/gastvrouw willen zijn voor de bezoekers.
De taken voor de vrijwilliger zijn:

· Het houden van toezicht;

· Verkopen van internet- en kopieertegoeden. Wij willen graag in contact komen met mensen die het leuk vinden met mensen om te gaan en beschikbaar zijn op maandag- of vrijdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur.
Incidenteel op dinsdag- of donderdagmorgen.
U kunt zich aanmelden bij de servicebalie of telefonisch, telefoonnummer 078 6912251 of via e-mail
astravers@bibliotheekalblasserdam.nl.