Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 22 november 2005

Persbericht

Bijeenkomst oprichting WMO-raad De Wolden

Maandag 12 december organiseert de gemeente samen met de Gezamenlijke Ouderen Bonden (GOB), de Stichting Gehandicapten Beleid (SGB) en Cliëntenplatform Sociaal Beleid een bijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor cliëntenorganisaties die maatschappelijke ondersteuning bieden. Deze vindt plaats in 'De Tump' in Ruinen en start om 19.30 uur.

Het belangrijkste doel van deze avond is om te komen tot de oprichting van een breed gedragen WMO-raad. Met het invoeren van de WMO, volgend jaar, is de mening van de 'zorgdrager' van groot belang. Evenals bij de beoordeling van de werking en evaluatie van de wet. Tijdens deze avond zal er informatie worden gegeven over de actuele stand van zaken; met name hoe we er als gemeente voorstaan. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen aan het voor deze avond samengestelde vragenpanel.

Cliëntenorganisaties die maatschappelijke ondersteuning bieden kunnen zich aanmelden door de adresgegevens te mailen naar r.mennink@dewolden.nl of te bellen met met Roelie Mennink nummer 0528 378200. Vragen voor het vragenpanel kunnen bij aanmelding alvast worden doorgegeven.

Meer weten over de WMO? Kijk dan op onze website www.dewolden.nl onder de rubriek; gemeenteloket, welzijn, WMO.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --