Ingezonden persbericht


In de week van 5 december zijn er geen activiteiten. Dit is een overzicht van de week van 12 december.

GLOBALIZATION AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Profit: NATURAL RESOURCES
by Ruerd Ruben
Monday, December 12, 8.15pm
Speakers, Burgwal 45-49, Delft
Free admission
Lecture in English

This lecture will focus on the use of natural resources in so called less-favoured areas. This is the last lecture about 'Globalization and sustainable development'. For more information please visit the website.

By R. Ruben, Developmental Economy, Wageningen University

DE KRANT: lezen met de Rector
DE KRANT van december: lezen met de Rector
met Rector Magnificus prof.dr.ir. Jacob Fokkema
Woensdag 14 december, 20.15 uur
Simonsstraat 92, Delft
Toegang gratis, reserveren noodzakelijk, alleen voor studenten en aio's toegankelijk.

Zowel rector als studenten zullen datgene uit het dagelijkse nieuws pikken, wat zij relevant achten voor het onderwijs, het onderzoek en de toekomst van de TU Delft en dit in informele setting bespreken.

Reserveringen: Schrijf je in via www.sg.tudelft.nl. Je kunt je tot 12 december opgeven.

MUZIEK
KERSTCONCERT
Vrijdag 16 december, 20.15 uur
Choralen van de Grote Kerk Breda
Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, Delft
Kosten: ¤10,- verkrijgbaar aan de Kerk. In de voorverkoop verkrijgbaar aan de Oude Kerk en via www.sg.tudelft.nl. Studenten betalen alleen in de voorverkoop ¤6,- o.v.v. hun studienummer.

Na het Kerstconcert van het St John's College Choir uit Cambridge in 2003 voor ruim 1000 mensen is het dit jaar de beurt aan een van Nederlands beste jongens- en mannenkoren: De 'Choralen van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk' uit Breda. De jongens van dit koor reisden eerder dit jaar nog met Ton Koopman door Europa in een tournee van Bach's Mattheüs-Passion en werkten meteen mee aan een dvd-opname daarvan. De bestaansgeschiedenis van de Choralen gaat echter ver terug tot in de 14e eeuw maar werd onderbroken net voor de Spaanse bezetting van Breda in de 80-jarige oorlog. Overigens is dat laatste de reden dat de leden van ons koningshuis sindsdien in Delft worden begraven en niet in Breda. Sinds 1990 is het koor opnieuw opgericht en zingt sinds die tijd ieder jaar op de laatste zondag voor Kerst een concert voor een volle Grote Kerk in Breda.

Het gevarieerde concertprogramma in de Oude Kerk van Delft zal bestaan uit traditionele en minder traditionele Kerstcarols en samenzang. Met name de liefhebbers van de Engelse stijl zullen aan hun trekken komen. Voor het definitieve programma kunt u terecht op onze website.

Het koor bestaat uit 16 jongens en 14 mannen en staat onder leiding van Henri de Graauw. Organist is TU-alumnus dr.ir. Léon van den Oever.

1cb035.gif
Burgwal 45-49, 2601 DC Delft

Informatie:
www.sg.tudelft.nl
studiumgenerale@tbm.tudelft.nl Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft
Telefoon: 015-2785235