Bijeenkomst gedupeerden aandelenlease

Lease proces b.v.

http://www.leaseproces.nl

Voorlichting gedupeerden aandelenlease

Stichting Platform Aandelenlease (PAL) en juristenkantoor Leaseproces organiseren op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 december door het hele land gratis voorlichtingsavonden getiteld Schikken of Procederen? Aandelenlease-gedupeerden kunnen daar te weten komen in welke gevallen de Duisenberg-regeling een goede optie is en in welke gevallen beter kan worden geprocedeerd.

Sinds de beursval wordt het leven van een groot aantal Nederlanders beheerst door de aandelenlease-affaire. Gedupeerden, advocaten, stichtingen, verenigingen en banken houden zich dagelijks met dit probleem bezig.
De kopers van de contracten werd meestal voorgehouden dat het aandelenlease-contract een spaarproduct betrof. Soms adviseerden de banken hun cliënten zelfs om de overwaarde van hun woning ten gelde te maken om vervolgens met het vrijgekomen geld het aandelenlease-contract te financieren. Hoge rendementen werden voorgespiegeld zonder op de risicos van een dergelijk contract te wijzen. Door de beurscrash in 2001 kregen de mensen te maken met schulden die in sommige gevallen (tien-) duizenden euros bedragen.

Momenteel zijn er ruim 15.000 gedupeerden die middels een gerechtelijke procedure hun inleg terugvorderen en van hun restschuld af willen afkomen. Gezien de afloop van de reeds afgeronde rechtszaken is de kans groot dat gedupeerden de door hen aan te spannen rechtszaak zullen winnen en er financieel aanmerkelijk beter vanaf zullen komen dan in de Duisenberg-regeling het geval zou zijn.

Deze Duisenberg regeling is tot stand gekomen na een bemiddelingspoging van wijlen Wim Duisenberg op initiatief van De Nederlandsche Bank en minister Zalm, om een oplossing te vinden voor deze aandelenlease affaire.
De overeengekomen schikking wordt echter door vele gedupeerden en belangenbehartigers als zeer mager beschouwd en staat niet in verhouding tot de vele gunstige uitspraken die in de meeste gevallen gunstiger uitvallen als de Duisenberg regeling.

Om een goede weloverwogen keuze te maken worden voorlichtingsavonden georganiseerd, waar Dexia gedupeerden informatie en advies kunnen krijgen.

Bijzondere gast op de voorlichtingsavonden van 13 en 14 december is ex-voetballer Johnny Rep, die zelf Dexia-gedupeerde is en uitlegt waarom hij niet akkoord gaat met de Duisenberg-regeling.

Stichting Platform Aandelenlease is een gratie en onafhankelijk informatiecentrum en belangenbehartiger voor aandelenlease-gedupeerden. Ruim zeventig advocatenkantoren steunen PAL met advies en bijstand in de juridische strijd tegen onder meer Dexia en Aegon. Ook Leaseproces ondersteunt PAL in haar werkzaamheden. Leaseproces is een juristenkantoor waarbij zich inmiddels meer dan 20.000 aandelenlease-gedupeerden hebben aangemeld.

Data

- Maandag 12 december: Eindhoven, Akersloot, Roermond en Leeuwarden
- Dinsdag 13 december: Enschede, Utrecht, Zwolle en Breda
- Woensdag 14 december: Wassenaar, Groningen en Rotterdam