ING implementeert oplossing van NetEconomy voor misdaad

Neteconomy

ING implementeert oplossing van NetEconomy voor misdaad

DEN HAAG, Nederland, December 12 /PRNewswire/ --


- ING implementeert de oplossing van NetEconomy voor misdaad in de financiële wereld in haar bankkantoren in België, India en Mexico

DEN HAAG, Nederland, December 12 /PRNewswire/ --


- Volgende implementaties zijn gepland voor Duitsland, Brazilië en Azië

NetEconomy, het toonaangevende, internationale bedrijf van real-time-oplossingen voor enterprise risk monitoring voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat ING Group(NYSE: ING) de ERASE-implementaties nu live heeft in België, India en Mexico. Het programma wordt gebruikt voor het opsporen van witwasactiviteiten en fraude, en voor het beheer van initiatieven voor naleving in deze landen.

Na de eerste, geslaagde proefimplementatie van ERASE bij ING in Roemenië, Curaçao (Nederlandse Antillen) en Luxemburg, ondertekende ING in juni 2004 een exclusief mondiaal contract met NetEconomy. Sindsdien heeft NetEconomy systemen geïmplementeerd in Nederland, Polen, New York en nu ook in India, Mexico en België. Installaties in Duitsland, Brazilië en Azië zijn gepland.

"Aangezien het gevaar van financiële misdaden zich blijft uitbreiden over de hele wereld, moeten wij zelf het roer in handen nemen om onze klanten en ons bedrijf tegen dat risico te beschermen. Sinds de implementatie van ERASE hebben wij aanzienlijke voordelen en resultaten waargenomen met significante gevolgen voor de efficiëntie, productiviteit en betrouwbaarheid van onze initiatieven voor het bestrijden van witwasactiviteiten en fraude", aldus Virginie de Fresquet, CIO Transactional Services bij ING. "De detectienauwkeurigheid van ERASE reduceert valse positieven waardoor minder incidenten moeten worden onderzocht. De snelle implementatie resulteert in grote kostenbesparingen en de flexibiliteit en schaalbaarheid van het systeem garanderen dat ERASE kan worden aangepast, waar nodig, wanneer wij uitbreiden of wijzigen."

"De aan de gang zijnde, succesvolle implementatie bij ING is een duidelijk voorbeeld van de internationale mogelijkheden van NetEconomy en onze ERASE-oplossingen", aldus Sebastian Kuntz, CEO van NetEconomy. "Elke ING-bankinrichting heeft specifieke vereisten voor verschillende niveaus van complexiteit en schaalbaarheid. Wij zijn zeer tevreden dat wij zeer doeltreffende oplossingen kunnen leveren, ongeacht het land, de grootte of de systeeminfrastructuur."

Innovatie aandrijven met ERASE

De ERASE Financial Crime Suite van NetEconomy vindt een hele reeks illegale activiteiten over diverse kanalen, productlijnen en regio's en geeft aan banken, verzekeringsbedrijven en beleggingsbedrijven een holistisch beeld om het risico doeltreffend in te dijken in de hele organisatie. ERASE volgt financiële transacties op, zoals deposito's van geld en cheques, overschrijvingen en insidertransacties, en maakt gebruikers attent op elke verschijning van verdachte activiteit. Zodra een alarm wordt gegenereerd, worden gebruikers in een stapsgewijze workflow met ingebouwd casemanagement begeleid over het hele onderzoeksproces, case-tracking en rapportage in een volledig geïntegreerde omgeving.

Info over NetEconomy

NetEconomy werd in 1993 opgericht en is het toonaangevende, internationale bedrijf van real-time-oplossingen voor bedrijfssoftware te gebruiken door de financiële sector voor het opvolgen van transacties die financiële misdaad verhinderen, opsporen en behandelen, inclusief witwassen van geld, personeelsfraude, externe fraude en marktmisbruik. NetEconomy creëert waarde voor haar klanten in bedrijven over de hele wereld door zakelijke en juridische risico's zo klein mogelijk te houden, de rentabiliteit te verhogen en de merken en reputatie van de bedrijven te beschermen. NetEconomy heeft haar hoofdkantoor in Den Haag, heeft vestigingen in Boston, Londen en Kuala Lumpur en beschikt over distributeurs en strategische partners in Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, de Caraïben, Europa, Zuid-(oost-) Azië en de Verenigde Staten. Meer informatie kunt u lezen op www.neteconomy.com.