Barclays Global Investors kiest Asset Control voor wereldwijd beheer van referentiegegevens en tijdreeksgegevens

Asset control international

Barclays Global Investors kiest Asset Control voor wereldwijd beheer van referentiegegevens en tijdreeksgegevens

NEW YORK en LONDEN, December 12 /PRNewswire/ --


- Wereldwijd investeringsbedrijf kiest Asset Control voor wereldwijde, gecentraliseerde gegevensbeheer

Asset Control, een toonaangevende leverancier van gecentraliseerde oplossingen voor gegevensbeheer ten behoeve van de financiële sector, heeft vandaag aangekondigd dat het in San Francisco gevestigde Barclays Global Investors (BGI), een van 's werelds grootste institutionele investeerders, het paradepaardje van Asset Control, AC Plus, heeft gekozen als centraal systeem voor het beheer van referentiegegevens en tijdreeksgegevens over de hele wereld. De wereldwijde tenuitvoerbrenging zal in januari 2006 plaatsvinden.

'De AC Plus oplossing van Asset Control werd gekozen omdat het BGI kan voorzien van kwalitatief hoogwaardige en consistente gegevensbeheer die strategisch gezien van belang is voor onze bedrijfsvoering,' zei Iain Greer, Global IT Product Head van BGI. 'Naast de flexibele architectuur van de oplossing speelde ook het gemak waarmee Asset Control gelijktijdig grote hoeveelheden aan gegevens kan beheren een belangrijke rol bij onze keuze, aangezien we zo kunnen voldoen aan de strikte maatstaf voor onze prestaties.'

AC Plus werd gekozen na een uitgebreide evaluatie van de prestaties en het zal dusdanig worden geconfigureerd dat het voldoet aan de bedrijfspecifieke eisen van BGI voor het beheren van gegevens van een groot aantal externe en interne gegevensbronnen, waaronder het actief vermogen, de vaste inkomsten en onderzoeksgegevens. AC Plus zal het beheer van tijdreeksgegevens en referentiegegevens consolideren, wat zal resulteren in kwalitatief hoogwaardige informatie die gedistribueerd zal worden naar de vele, diverse toepassingen zoals de handelssystemen, portefeuillebeheersystemen en onderzoeksystemen.

'De belangrijkste factor bij de planning van de wereldwijde centralisatie van gegevensbeheer is voor een koper dat hij vertrouwen heeft in de belangrijkste technologie en het vermogen van de oplossing om kwalitief hoogwaardige gegevensbeheer te kunnen bieden. We zijn zeer verheugd dat onze oplossing van wereldniveau zich heeft bewezen aan BGI en het doet ons veel genoegen door een dergelijk prestigieus bedrijf te worden geselecteerd', zei Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control.

Over Barclays Global Investors

Barclays Global Investors (BGI), een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, biedt gestructureerde investeringsstrategieën, zoals actieve strategieën op het gebied van risicobeheersing en indexering. BGI beheert 65 van 's werelds 100 grootste pensioenfondsen en is de wereldwijde leider in vermogensbeheer en producten in index gerelateerde beleggingsfondsen (ETFs) door middel van zijn merk iShares(R) met meer dan 130 ETFs. Het bedrijf beheert op 30 juni 2005 meer dan $ 1,4 biljoen in vermogen voor meer dan 2.700 cliënten in 48 landen over de hele wereld. BGI is een pionier in investeringsbeheer door de toepassing van wetenschap en technologie op het investeringsproces. BGI maakt deel uit van Barclays PLC, een van 's werelds toonaangevende internationale financiële dienstverleners. Voor meer informatie over Barclays Global Investors kunt u terecht op de website van het bedrijf op www.barclaysglobal.com.

Over Asset Control

Asset Control biedt gecentraliseerde gegevensbeheer aan bedrijven in de financiële sector met een uitgebreid scala aan intern uitgevoerde en uitbestede mogelijkheden. Een keuze uit ontwikkelgereedschap, gebruiksklare softwareoplossingen en uitbestede diensten biedt gebruikers de mogelijkheid hun investeringsgegevens te optimaliseren met betrekking tot efficiëntie, kostenbeheer, gereduceerd bedrijfsrisico en toegenomen waarde uit hun gegevens.

Het product van Asset Control is opgebouwd uit de robuuste en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevensoplossingen met betrekking tot zowel marktrisico, concurrentie- en kredietrisico, referentiegegevens, onderzoek en bedrijfsactiviteiten als wereldwijde gegevensnetwerken en

-administratie. Deze oplossingen verzamelen gegevens van leveranciers en interne systemen, die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot zuivere 'golden copy'-sets voor zakelijk gebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn: Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered en Union Investment, evenals een zeer grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor meer informatie, ga naar

www.asset-control.com.