Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort introduceert JAZZ TALENT AWARD

Sinds kort heeft Nederland er een nieuwe jazzprijs bij: de Amersfoort Jazz Talent Award. Deze zal voor het eerst uitgereikt worden op 14 mei 2006 tijdens het jazzfestival in Amersfoort. De hoofdprijs is een wisseltrofee en 2500 euro. De zoektocht naar jong en veelbelovend Nederlands jazztalent is onlangs begonnen en duurt tot en met 31 januari; deelnemers kunnen zich tot die datum inschrijven.

De Amersfoort Jazz Talent Award (AJTA) is een initiatief van Jazzpodium Amersfoort, het Amersfoort Jazzfestival en de Rabobank. Jonge jazzmuzikanten tot 28 jaar en jazzformaties (waarvan de bandleider niet ouder is dan 28 jaar) worden uitgenodigd deel te nemen en kunnen een inschrijfformulier downloaden op www.amersfoortjazztalentaward.nl. Alle inschrijvingen dienen voor 1 februari binnen te zijn. Hieruit worden zes kandidaten geselecteerd voor de voorrondes. Een deskundige jury, waarin ook bekende jazzprofessionals zitting nemen, zal drie finalisten selecteren uit de voorrondes. Deze worden gehouden op 5 en 19 maart en 2 april in Theater Café Borra in Amersfoort. De drie finalisten kunnen zich uitgebreid laten horen en zien op de slotdag van het Amersfoort Jazzfestival. Daar wordt op zondagmiddag 14 mei tijdens de 'grande finale' de hoofdprijswinnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

Amersfoort kent een lange jazztraditie; in mei werd voor de 26e maal het driedaagse Amersfoort Jazzfestival georganiseerd, dat jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers trekt. Daarnaast zijn er sinds enkele jaren verschillende succesvolle initiatieven rondom jazz in de stad ontstaan, waaronder het Jazzpodium, dat van oktober tot april tweewekelijks jazzconcerten organiseert. De stad (en regio) Amersfoort herbergt zelf een aantal nationaal en internationaal bekende en geroemde jazzmusici, waaronder gitarist Eef Albers, pianist Thijs Borsten, bassist Jan van den Boomen en de saxofonisten Leo Jansen en Alexander Beets.

Meer informatie over de Amersfoort Jazz Talent Award is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl. Of mail naar: Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl.

---------