Persbericht

Gartner positioneert HP als leider in 'Magic Quadrant' voor Storage Resource Management and SAN Management

UTRECHT, 12 december 2005 - HP is door Gartner geplaatst in het 'Leaders'-kwadrant van het 'Magic Quadrant for Combined Storage Resource Management and SAN Management Software' rapport over 2005(1).

Gartner heeft dit jaar voor het eerst 'Leaders' aangewezen in de gecombineerde markt voor SRM/SAN-beheersoftware. De leveranciers die in het leiderskwadrant zijn geplaatst presteren goed volgens Gartner. Ze hebben een heldere visie op de toekomst van de markt en ze werken actief aan het uitbreiden en versterken van hun competenties om hun leidende marktpositie te behouden.

HP's overname van AppIQ - voorheen original equipment manufacturer (OEM) van HP - in oktober 2005, heeft geresulteerd in HP Storage Essentials. Dit is een complete reeks van geavanceerde beheertools voor heterogene opslagmiddelen. HP Storage Essentials integreert met HP Systems Insight Manager, dat de basis vormt van HP's beheerstrategie voor infrastructuren. Door hun server- en opslagbeheer te combineren, helpt HP klanten om de IT-omgeving aanzienlijk te vereenvoudigen en kunnen ze niet alleen de aanschafkosten, maar ook de operationele kosten verlagen.

"Dankzij de overname van AppIQ beschikt HP nu over een combinatie van technologie, financiële kracht, strategische relaties met OEMs, services en expertise om vooraanstaande heterogene SRM-oplossingen aan te bieden", zegt Bob Schultz senior vice president en general manager, StorageWorks Division bij HP.

HP blijft AppIQ's StorageAuthority multi-vendor SRM- en SAN-beheerproducten aanbieden via OEM-partners Engenio Information Technologies, Hitachi Data Systems, Silicon Graphics en Sun Microsystems.

Meer informatie over HP Storage Essentials is te vinden op http://h18006.www1.hp.com/products/storage/software/e-suite/index.html. (1) Gartner-onderzoek "Magic Quadrant for Combined Storage Resource Management and SAN Management Software, 4Q05," door Carolyn DiCenzo, Dave Russell and Robert E. Passmore, van 22 november 2005.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 oktober 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 86,7 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl