Ingezonden persbericht


858386.gif

PERSBERICHT

Vernieuwende activiteiten op maat voor de zelfstandig ondernemer

Serviceplatform voor ondernemers 'Ondernemen doe je zelf' van start

Heerlen, 12 december 2005 -- Per 1 december 2005 is een nieuw initiatief gestart voor en door zelfstandig ondernemers: Ondernemen doe je zelf (ODJZ). ODJZ is een serviceplatform voor zelfstandig ondernemers en stelt zich tot doel het ondernemersklimaat in Nederland te versterken. In samenwerking met gekwalificeerde partners gaat ODJZ basis- maar ook nieuwe onderscheidende producten en diensten op maat ontwikkelen voor de zelfstandig ondernemer. Hiertoe heeft ODJZ samenwerkingsovereenkomsten gesloten met gerenommeerde partners als Myleasecar.nl, ZURICH, ASPIDER, BelCompany, Graydon, GIBO Groep Accountants en Q-Park. Voor ¤ 120,- per jaar kunnen ondernemers gebruik maken van de scherpe aanbiedingen van ODJZ en bovendien in contact komen met collega-ondernemers. Door zoveel mogelijk leden aan zich te binden wil ODJZ haar slagkracht vergroten en uitgroeien tot een ondernemersplatform.

Als onafhankelijke partij wil ODJZ inspelen op de behoeften van de zelfstandig ondernemer, ongeacht de sector waarin hij of zij actief is. Marc Hazen, Voorzitter ODJZ: 'Wij richten ons nu eens niet op het grootverbruikend MKB. Onderzoek van onder meer de Raad voor Zelfstandig Ondernemerschap (RZO) bevestigt dat juist de zelfstandig ondernemer behoefte heeft aan een scherpere prijs-kwaliteit verhouding van producten en diensten die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering. Daarnaast is het ook deze groep ondernemers die baat heeft bij een uitgebreid netwerk. Met ODJZ komen we aan beide behoeften tegemoet.'

De aanbiedingen die ODJZ haar leden doet variëren van korting bij alle parkeergarages van Q-Park in Nederland, een unieke arbeidsongeschiktheidsverzekering met als verzekeraar ZURICH, korting op de diensten van Graydon en GIBO Groep Accountants tot telecomdiensten van BelCompany en ASPIDER. Momenteel is ODJZ in gesprek met diverse opleiders zoals Open Universiteit Nederland Bedrijfsopleidingen/Lex BV en Thomson NETg om haar leden in de toekomst ook opleidingen te kunnen aanbieden. Om het onderlinge netwerk tussen haar leden te bevorderen en te faciliteren lanceert ODJZ binnenkort een interactief forum gekoppeld aan een marktplaats.

Voor ¤ 120,- per jaar kunnen ondernemers lid worden van ODJZ. ODJZ verwacht dat veel ondernemers bereid zijn lid te worden. Marc Hazen: 'Er zijn in Nederland zo'n 900.000 ondernemers. Wij zijn ervan overtuigd dat een belangrijk deel van deze groep de voordelen inziet van het lidmaatschap van ODJZ. Daarbij geldt: hoe groter het aantal leden, hoe groter het voordeel dat we hen kunnen bieden. Er is dus straks sprake van een sneeuwbaleffect.' De initiatiefnemers verwachten dat zich halverwege 2006 circa 10.000 leden hebben aangemeld. Dat aantal moet tot half 2007 fors verder groeien om zich vervolgens te stabiliseren. Meer informatie over ODJZ is te vinden op www.ondernemendoejezelf.nl of verkrijgbaar via 0900-IKONDERNEEM / 0900-4566 3376.

Over Ondernemen doe je zelf

Ondernemen doe je zelf is een belangenorganisatie voor ondernemers. Door het groeiend collectief kan de vereniging voordelen realiseren op vele gebieden, zakelijk en privé. De vereniging streeft er naar deze voordelen niet alleen in kosten maar ook in inhoud te realiseren.



Ingezonden persbericht