Hes Beheer NV

P E R S B E R I C H T Europoort/Rotterdam, 12 december 2005

HES BEHEER VERWACHT STERKE STIJGING OPERATIONEEL JAARRESULTAAT

Op basis van de gang van zaken in de eerste tien maanden en de vooruitzichten voor de rest van het jaar verwacht H.E.S. Beheer N.V. te Rotterdam dat het genormaliseerde resultaat (= exclusief bijzondere baten en boekwinsten) over geheel 2005 een sterke stijging zal laten zien ten opzichte van 2004 (E 5,0 miljoen). De in 2001 ingezette opgaande lijn wordt hiermee verder doorgetrokken. Het nettoresultaat zal echter niet worden benaderd, omdat in het winstcijfer over 2004 E 11,0 miljoen aan bijzondere posten was begrepen, waarmee het resultaat na belastingen uitkwam op E 16,0 miljoen.

De verwachte sterke stijging van het operationele jaarresultaat is vooral te danken aan fors hogere winstbijdragen van EBS (100%), EMO (31%) en het Engelse NHBS (100%). Het laat zich aanzien dat OVET Holding (33,3%) haar winstniveau verder zal verbeteren, terwijl OBA (49,9%) het goed blijft doen.

Nu de heer ing. R. van Gelder BA in mei 2006 wegens pensionering zal terugtreden als bestuursvoorzitter van Koninklijke Boskalis Westminster N.V., blijft hij aan als commissaris van H.E.S. Beheer N.V. Het aantal commissarissen blijft hiermee gehandhaafd op vijf. De Raad van Commissarissen is voornemens om de heer drs. W. Cordia voor te dragen voor herbenoeming door de d.d. 24 mei 2006 te houden algemene vergadering van aandeelhouders.

Directie H.E.S. Beheer N.V.




Hes Beheer NV