Ingezonden persbericht


INTEL INTRODUCEERT MULTILEVEL CELL NOR FLASH MEMORY OP 90 NM VOOR MULTIMEDIATELEFOONS

Kontich, 12 december 2005 - Intel introduceert StrataFlash Cellular Memory (M18), het eerste NOR flash memory-product op basis van 90 nanometertechnologie (nm), dat gebruikmaakt van multilevel cell-technologie (MLC). De M18 biedt snellere prestaties, een hogere dichtheid en een lager energieverbruik dan de voorgaande 130 nm-versie. Hiermee speelt Intel in op de toenemende vraag naar smartphones met camera's, kleurenschermen en internet- en videomogelijkheden.

"Flash-geheugen is cruciaal voor de ontwikkeling van geavanceerde applicaties voor mobiele telefoons", zegt Darin Billerbeck, Vice-President en General Manager van de Intel Flash Products Group. "De M18 biedt ontwikkelaars van veelzijdige mobiele telefoons een unieke combinatie van prestaties, dichtheid en een laag energieverbruik. Bovendien is de M18 gebaseerd op de nieuwste betrouwbare en kosteneffectieve MLC-technologie en 90 nm-procestechnologie van Intel."

De M18 realiseert de hoogst haalbare leessnelheden waardoor het nieuwe flash-geheugen actief is op dezelfde busfrequenties als geavanceerde chipsets voor mobiele telefoons, namelijk tot 133 MHz. Applicaties werken hierdoor sneller, aangezien de interactie tussen de chipset en het geheugen in een hoger tempo plaatsvindt dan bij de 130 nm-versie. Met schrijfsnelheden tot 0,5 MB per seconde ondersteunt de M18 drie megapixel-camera's en MPEG4-video. Original Equipment Manufacturers (OEM's) profiteren van lagere productiekosten door programmeersnelheden die driemaal hoger zijn dan bij voorgaande 130 nm-versies. De M18 verbruikt een derde van de energie om te programmeren en ongeveer de helft van de energie om te wissen, ten opzichte van het verbruik van eerdere producten. Bovendien biedt de M18 een optie voor nieuwe Deep Power Down-mode, waardoor batterijen langer meegaan. De M18 verhoogt ook de NOR-dichtheid met 'single chip'-oplossingen van 256 MB en 512 MB, en standaard gestapelde pakketoplossingen tot 1 GB. De standaard-stacks van Intel combineren NOR en RAM in verschillende busarchitecturen, waardoor OEM's een snellere time-to-market en meer flexibiliteit aan de supply-kant realiseren.

Intel richt zich op het complete spectrum van mobiele telefoons om aanbieders hiervan te helpen de integratietijd te verkorten, prestaties te verhogen en bestaande ontwikkelplatforms te optimaliseren. Intel werkt daarom samen met toonaangevende leveranciers van chipsets voor mobiele telefoons, zoals ADI, Philips, Infineon en MediaTek. Ook werkt de onderneming samen met leveranciers van besturingssystemen, zoals Symbian en MontaVista, om te garanderen dat hun producten klaar zijn voor de M18-productlijn op 90 nm. Intel heeft succesvolle ontwerpen gerealiseerd op het gebied van mobiele telefonie met acht OEM's, waaronder NEC en Sony Ericsson.

"De prestaties, de hoge dichtheid en de andere eigenschappen van de M18 zijn een uitstekende aanvulling voor de Sony Ericsson-smartphones", zegt Peter Carlsson, Vice-President en hoofd Sourcing van Sony Ericsson.

Om ontwikkelaars te helpen bij de integratie van de M18 en de levering van nieuwe telefoons te versnellen, biedt Intel de rechtenvrije Flash Data Integrator-software (FDI v7.1). Deze omvat een open architectuur voor eenvoudige integratie van een flash file-systeem met real-time besturingssystemen en drie nieuwe opties: Mountable USB, Multivolume-ondersteuning en RAM-bufferondersteuning.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.

Voor meer informatie,

Ingezonden persbericht