Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

EERSTE SOLO CD CHRISTIANNE STOTIJN

Amsterdam, 12 december 2005. - Op 21 december a.s. zingt de Nederlandse alt-mezzo Christianne Stotijn (1977, Delft) in het Amsterdamse Concertgebouw liederen van Schubert, Berg, Bizet, Tsjaikovsky en Rossini. Zij wordt begeleid door haar vaste pianist Joseph Breinl. Christianne Stotijn won in 2005 een aantal prestigieuze internationale prijzen: de 2005 Borletti Buitoni Award, de BBC New Generation Artist Award en ook was zij in het seizoen 2005/2006 winnares van de Echo Rising Stars; haar recital in het Concertgebouw vindt plaats in de Rising Stars tournee. Binnen datzelfde kader zingt Christianne Stotijn in het seizoen 2006 op een aantal grote internationale podia waaronder Carnegie Hall, Vienna Konzerthaus, Philharmonie Keulen en Mozarteum Stockholm. Zij was recent te horen en zien in de rechtstreekse tv-uitzending van de doopplechtigheid van dochter Alexia van Kroonprins Willem Alexander en Prinses Maxima, waar zij op verzoek van Prinses Maxima liederen zong van Tsjaikovsky en de Falla.

In januari 06 verschijnt haar eerste solo cd Phantasien und Traumgestalten op het label Onyx Records, met werken van Franz Schubert, Alban Berg en Hugo Wolf.

Christianne Stotijn studeerde zang en viool o.a. aan het Amsterdams Conservatorium, haar stemcoaches zijn Udo Reinemann, Jard van Nes en Dame Janet Baker.

www.christiannestotijn.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor meer inlichtingen aan redacties: Joel Thomas, Senior Artist Manager Askonas Holt, tel. 0044- 02074001739, joel.thomas@askonasholt.co.uk/

Voor een recensie-exemplaar: Suze Peters, Codaex, suze@coadex.com Beeldmateriaal voor redactie copyrightvrij met naamsvermelding fotograaf Marco Borggreve: www.christiannestotijn.com

Voor pdf-bestand cover cd: d.letschert@planet.nl

Dorien Letschert
pr-, marketing- en communicatieadviezen voor kunst en cultuur Minervaplein 39
1077 TM Amsterdam
Tel. 020-6700488
Fax. 020-4711675
Gsm. 06-53584778
d.letschert@planet.nl