Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 12 december 2005

Nieuwe vliegtuigen voor regionale vloot van Lufthansa Raad van Toezicht keurt aankoop van twaalf Bombardier CRJ-900 goed

De Raad van Toezicht van Lufthansa Group heeft ingestemd met de order voor twaalf CRJ-900 korteafstandvliegtuigen met 84 stoelen. De onderneming onderscheidt zich met de aankoop van deze concurrerende, rendabele en moderne vliegtuigen. Lufthansa leidt de sectorbrede trend om grotere vliegtuigen in te zetten voor regionaal luchtverkeer.

Het concurrentievermogen en de kostenefficiency van de regionale vloot zijn essentieel voor Lufthansa's Europese activiteiten en voor de toevoer van passagiers voor de intercontinentale verbindingen vanaf de belangrijkste hubs. Met concurrerende toevoervluchten wil Lufthansa een grotere groei realiseren. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil zo kansen benutten en perspectieven ontplooien voor het personeel. Daarnaast biedt Lufthansa haar klanten een netwerk van directe verbindingen tussen bestemmingen in Duitsland en andere Europese landen, als ook voor de doorverbinding van de hubs München en Frankfurt naar 800 bestemmingen in 140 landen.

Gelijktijdig blijft Lufthansa investeren in een van de modernste vloten van Europa. De vliegtuigen maken efficiënt gebruik van de brandstof en hebben een lage uitstoot. Twaalf nieuwe CRJ-900 moeten 50-seater CRJ-200 vervangen. De regionale vloot van Lufthansa bestaat uit 160 vliegtuigen.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Skytrax heeft Star Alliance in 2003 en 2005 tot beste luchtvaartalliantie verkozen. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 790 bestemmingen in 138 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --