PersberichtPressmeddelande

Wayfinder versterkt marktpositie in Noorwegen via unieke samenwerking met Telenor

12 december 2005 - De Zweedse leverancier van mobiele navigatiesystemen Wayfinder Systems heeft haar marktpositie in Noorwegen aanzienlijk versterkt via een nieuwe en voor Noorwegen unieke overeenkomst met telecom-operator Telenor. De klanten van Telenor hebben nu de mogelijkheid om hun mobiele telefoon voor het aantrekkelijke maandtarief van 59 Noorse Kronen inclusief btw (± 7,50 euro) ook als geavanceerd navigatiesysteem te gebruiken. Het tarief wordt verrekend via de maandelijkse telefoonafrekening,

Met Wayfinder Navigator hebben de gebruikers via GPRS, EDGE of UMTS toegang tot de server waarop de actuele wegenkaart- en verkeersinformatie voor mobiele navigatie is opgeslagen, Ook kunnen zij via het systeem zoeken naar allerlei extra informatie zoals attracties, restaurants en dergelijke op hun route. Het abonnement is niet gekoppeld aan een bepaald telefoontoestel, waardoor men eenvoudig het telefoontype kan wisselen zonder dat daardoor de dienst wordt onderbroken.

"Vanuit het perspectief van de tariefstelling is deze overeenkomst zeer vernieuwend. Nog niet eerder was een navigatiesysteem voor een dergelijk aantrekkelijk tarief beschikbaar", aldus Magnus Nilsson, ceo van Wayfinder Systems. "Voor Wayfinder is deze overeenkomst erg belangrijk en een nieuw bewijs van de grote belangstelling voor onze producten en diensten. Binnen de Telenor-groep is dit onze tweede overeenkomst. Eerder al werd een licentieovereenkomst afgesloten met Pannon in Hongarije."

Rolv-Erik Spilling, hoofd marketing en product management van Telenor Business Noorwegen over de samenwerking: "Wayfinder Navigator is een typisch voorbeeld van een dienst waarvan we verwachten dat vele gebruikers daarop zullen inhaken. Voor Telenor is dit een belangrijke stap in ons streven om onze klanten de nieuwste en meest innovatieve mobiele dienstverlening te bieden."

Naast de mogelijkheid om de in het telefoongeheugen opgeslagen contactinformatie en telefoonnummers te raadplegen, hebben de Noorse gebruikers ook toegang tot de contactgegevens van alle in Noorwegen gevestigde bedrijven. Gemakkelijk om nieuwe contacten in het eigen adresboek te kunnen opslaan zonder de benodigde informatie elders te moeten aanvragen. Wayfinder Navigator - GPS navigatie in zakformaat
Het Wayfinder Navigator pakket bevat software en een kleine GPS-ontvanger die signalen ontvangt van satellieten en die vervolgens draadloos aan uw mobiele telefoon doorgeeft. Uw locatie wordt op een kaart in het scherm van uw mobiele telefoon weergegeven, terwijl tegelijkertijd onderweg ook via stemgeluid en tekstmatig op het scherm routeaanwijzingen worden gegeven. Een groot voordeel is dat de kaart in uw mobiele telefoon in real time wordt ge-update, waardoor een nieuwe (omleidings)route wordt uitgestippeld in geval van files, wegwerkzaamheden of ongelukken.


--- einde persbericht ---

Over Wayfinder Systems
Wayfinder Systems is een toonaangevende leverancier van navigatieproducten en -diensten voor mobiele telefoons. Wayfinder werd in 1995 opgericht en is met het hoofdkantoor gevestigd in Lund, Zweden. Sinds 2005 is de onderneming genoteerd aan de NGM Equity. Wayfinder heeft samenwerkingen met vooraanstaande telecombedrijven zoals Nokia, Sony Ericsson, A1, Telenor en Télefonica Móviles. Wayfinder is actief in vrijwel geheel Europa en in Noord-Amerika en Canada. De producten en diensten worden op dit moment in 14 verschillende talen geleverd. TeleAtlas is Wayfinder's belangrijkste leverancier van digitale routekaarten. Voor meer informatie: www.wayfinder.com.

Over Telenor ASA

Telenor ASA is een vande grootste beursgenoteerde ondernemingen in Noorwegen met een omzet in 2004 van circa NOK 60 miljard (ruim 7,5 miljard euro). Bij het concern zijn rond 22.000 mensen werkzaam in diverse landen in Europa en Zuidoost-Azië. Telenor is een van de leidende ondernemingen in Scandinavië op het gebied va telefonie en de overdracht van informatie, kennis en entertainment.


Noot voor de redactie,