Ingezonden persbericht

Nieuwe rage: het huisdierboompje

Levende plantjes in een sleutelhanger

NOORDWIJKERHOUT, 20051212 -- Verzorgen is altijd al een rage geweest en zal dit ook altijd blijven. Denk bijvoorbeeld aan de Tamagotchi, een elektronisch diertje dat je moest verzorgen en opvoeden. Als iets echt lijkt te leven slaat dit erg aan onder de jeugd. Wat te denken van de Furby, een elektronische knuffel die kan praten, lachen, boeren en nog veel meer. En niet te vergeten de Babyborn; 'Babyborn kan alles wat een echte baby kan!' zoals speelgoedconcern Bart Smit deze speelgoedpop beschrijft.


De studenten van studentenbedrijf Pettree Nederland S.C. lijken hier perfect op in te spelen. Zij hebben iets gevonden wat verzorgt moet worden en daadwerkelijk leeft. Zij verkopen de Pettree, een plantje in een sleutelhanger (zie foto).

Deze 9 studenten volgen de opleiding Small Business& Retail Management aan de Haagse Hogeschool. Voor deze opleiding moesten zij een klein bedrijfje opstarten. 'Dit kleine project is inmiddels al aardig uit de hand gelopen' aldus Mark van Zelst, de algemeen directeur van het bedrijf. Door 'rage in Amerika' in de googlebalk in te typen kwam hij bij de Pettree terecht.

img.alibaba.com/photo/50289212/Pettree.jpg

Dit miniplantje is niet alleen een rage in Amerika maar ook in Japan, Engeland en Korea. Nu is het ook de beurt aan Nederland om zich over te geven aan deze gadget. De Pettree wordt geproduceerd in Zuid-Korea en Pettree Nederland is de officiële importeur van het plantje.

De Pettree is dus een echte plant en heeft dus echt verzorging nodig. Aan de onderkant zitten 4 gaatjes. Door de sleutelhanger 2 minuten in het water te dompelen zuigt het plantje zichzelf vol en kan hij weer een tijdje vooruit. Aan de bovenkant van de capsule zitten twee gaatjes waardoor het plantje zuurstof krijgt. De Pettree groeit ook echt, na een jaar is het plantje te groot voor zijn capsule. De capsule kan dan worden open geklikt, de Pettree is dan eenvoudig over te planten.

De Pettree word voornamelijk als sleutelhanger gebruikt. Maar ook kun je hem aan je mobiele telefoon hangen, aan de binnenspiegel van je auto, aan je tas en aan de hanger die je erbij kunt kopen. Ook is het een leuk product om cadeau te geven vanwege de betekenissen die elk soort plantje heeft. In totaal zijn er 10 verschillende pettrees, verdeelt in 7 vetplantjes en drie cactusjes. Voor meer informatie surft u naar www.pettreewinkel.nl




sietse ouwehand