Gemeente Papendrecht

Gemeente Papendrecht zoekt begeleiders Sportief Wandelen

De gemeente Papendrecht zoekt enthousiaste, sportieve mensen die Sportief Wandelgroepen willen begeleiden en bereid zijn hiervoor een cursus te volgen. De cursus wordt georganiseerd in het kader van een gezondheidsproject in alle veertien gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid, en wordt ondersteund door de GGD Zuid-Holland Zuid en de Sportraad Zuid-Holland.

Sportief Wandelen kent een verantwoorde trainingsopbouw en wordt beoefend onder deskundige begeleiding. De begeleider ontvangt hiervoor een vergoeding. Sportief Wandelen is voor iedereen geschikt die zijn/haar conditie wil verbeteren. Een training Sportief Wandelen duurt één tot anderhalf uur en bestaat meestal uit een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen. Behalve inspannend is het natuurlijk ook gezellig.

Voor de regio Papendrecht wordt nu gezicht naar één of meerdere enthousiaste personen die het leuk vinden een groep van ongeveer 12 tot 15 deelnemers te begeleiden. Toekomstige begeleiders kunnen zich (kosteloos) laten scholen, voorkennis of ervaring is niet vereist. De scholing start met minimaal vijftien deelnemers vanaf 11 maart 2006 onder de vlag van de KNAU en vindt plaats op zes zaterdagen in Dordrecht. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich vóór 22 december 2005 opgeven bij de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Arjan Versluis. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 078-6150993 of per mail a.versluis@papendrecht.nl Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportiefwandelen.nl.

Gemeentelijke instanties 20 december eerder gesloten

Dinsdag 20 december is de gemeente Papendrecht wegens een personeelsbijeenkomst vanaf 14.30 uur gesloten voor publiek (ook telefonisch). Dit geldt voor het gemeentehuis, de gemeentewerf, de ticketshop van theater De Willem en jeugdcentrum Interval. De gemeentewinkel sluit reeds om 14.00 uur, zwembad De Hooght en de sporthallen De Donck en De Laaght sluiten om 15.00 uur (uiteraard niet voor verenigingen die gehuurd hebben).

Tijdelijke afsluitingen centrum

De Badhuisstraat is tussen Weteringsingel en Boomgaardstraat dinsdag 13 en woensdag 21 december tussen 6.00 en 17.00 uur afgesloten voor verkeer vanwege bouwwerkzaamheden. Het eenrichtingverkeer in de Boomgaardstraat wordt vanwege die maatregel tijdelijk opgeheven op de genoemde data.

Nederland Schoon en gemeente Papendrecht bedanken vrijwilligers, derde donderdag december in teken van ZwerfAfvalPakkers

Donderdag 15 december om 17.00 uur worden in het bedrijfsrestaurant van het Papendrechtse gemeentehuis enkele inwoners in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor een betere leefbaarheid in Papendrecht. Tijdens deze jaarlijks terugkerende informele bijeenkomst grijpt wethouder Vogel de gelegenheid aan hen te bedanken voor het werk dat zij verricht hebben om activiteiten en projecten in de wijken te realiseren.

Verder (en dat is dit jaar voor het eerst in Papendrecht) bedanken de gemeente Papendrecht en de Stichting Nederland Schoon vrijwilligers die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Nederland Schoon noemt deze vrijwilligers ZwerfAfvalPakkers. Zij krijgen een speciaal ZAP-speldje uitgereikt.

Drie Papendrechters zijn genomineerd voor het ZAP-speldje en de bijbehorende oorkonde omdat zij zich regelmatig inzetten om hun omgeving schoon te houden. Zij werden voorgedragen door de vier Papendrechtse wijkplatforms en/of medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente omdat zij regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te houden.

De Derde Donderdag van December is voor tientallen gemeenten in heel Nederland een dag waarop mensen in het zonnetje worden gezet die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. De ZAP-actie valt geheel binnen de doelstelling van Stichting Nederland Schoon. Gemeenten nemen zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden. Niet alleen door op te ruimen, maar vooral door inwoners op hun verantwoordelijkheden te wijzen.