Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overvallen Zundert en Etten-Leur

BREDA, 12 december 2005

Gewapende overvallen in Zundert en Etten-Leur

BREDA: De politie in het district Breda heeft maandag haar handen vol gehad aan twee gewapende overvallen kort na elkaar in Zundert en Etten-Leur. Gelet op de werkwijze van de overvallers houdt de politie rekening met dezelfde dadergroep.

Rond 15.45 uur hebben drie tot vier gewapende mannen de ABN-AMRO bank aan de Molenstraat in Zundert overvallen. Drie aanwezige personeelsleden en een klant werden opgesloten in een kantoortje en de kluis. Er is twee maal geschoten waarvan een keer op de klant die in het pand aanwezig was. Waarom dat gebeurde, is niet duidelijk. Niemand raakte gewond, het personeel werd opgevangen door een organisatie van de bank zelf. Waarschijnlijk is er geen buit gemaakt.

In Etten-Leur werd tegen 17.25 uur een juwelier aan de Markt overvallen. Ook hier spreken getuigen van drie tot vier daders en opnieuw werden de aanwezige mensen (eigenaar en vijf medewerkers) opgesloten in een kantoortje cq werkplaats achter de winkel. Verder is er ook twee keer geschoten. De overvallers zijn er vandoor gegaan met enkele cassettes met sieraden. De zes personeelsleden zijn erg ontdaan en worden op het politiebureau in Etten-Leur opgevangen door Slachtofferhulp

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie werkt met man en macht om hun identiteit te achterhalen. Op beide locaties wordt uitvoerig gezocht naar sporen. Agenten houden bovendien zowel in Zundert als Etten-Leur een uitgebreid buurtonderzoek om zoveel mogelijk bruikbare informatie boven water te krijgen.

Auteur: Andre van den Hul