Provincie Utrecht

PROEF MET BUURTBUS IN ZUIDWEST UTRECHT

12-12-2005 -

Provinciale Staten van Utrecht hebben groen licht gegeven voor een proef met een buurtbus in Zuidwest Utrecht. De buurtbus gaat rijden tussen IJsselstein en Woerden via Lopikerkapel, Uitweg, Lopik, Cabauw, Polsbroekerdam, Oudewater en Papekop. Het is de bedoeling dat de proef volgend jaar begint.

De buurtbus vervangt in de proef de huidige lijn 105/605. Reizigers van Lopik/Cabauw zullen voor de verbinding naar Schoonhoven dus aangewezen zijn op lijn 195/295 en de reizigers tussen IJsselstein en Nieuwegein dienen voortaan gebruik te maken van de sneltram.

De proef van Connexxion wordt gereden met kleine bussen, die bestuurd zullen gaan worden door vrijwilligers. Het is de bedoeling dat de buurtbus door de week een uurdienst gaat rijden en tijdens het weekend vier maal vv per dag. Men verwacht dat er gemiddeld maximaal twee reizigers per rit zullen zijn. Provinciale Staten vroegen het mogelijk te maken dat passagiers niet alleen bij de haltes, maar ook tussen de haltes in, in- en uit kunnen stappen.

De fractie van de SP was het niet eens met het voorstel en wilde liever een proef met "publicar" realiseren waarbij deur-tot-deur vervoer (beperkt) mogelijk is en waarbij een variabele tussenliggende route gereden kan worden. De andere fracties vonden het verschil in de kosten echter te groot. De proef met de buurtbus kost EUR 140.000; een proef met het andere systeem zou EUR 340.000 kosten.

Meer informatie: Marjolein Copier, telefoon 06-20003533

Laatst gewijzigd op 12-12-2005. Paginabeheer: Marjolein Copier