2e persbericht van maandag 12 december 2005

Eindhoven 12-12-2005 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Politie zoekt getuigen van mishandeling

Maandagochtend tussen 7.50 en 7.55 uur is een 14-jarige jongen uit Veldhoven mishandeld door een nog onbekende jongen. Hij fietste over de Bossebaan toen een jongen op een bromfiets naast hem kwam rijden. Deze eiste geld van het slachtoffer. Toen de Veldhovenaar aangaf geen geld te hebbenm werd hij door de jongen geslagen. Een week eerder bedreigde hij de Veldhovenaar ook al. Het zou gaan om een blanke jongen met zwart haar en bruine ogen. Hij is zon 1.80m 1.90m groot, is fors gebouwd, en ongeveer 16-17 jaar oud. Hij droeg een blauwe jas, een spijkerbroek en een helm met rode strepen. Hij reed op een rood/zwarte scooter. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veldhoven op telefoonnummer 0900-8844.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Hondsberg zijn een laptop, een palmtop en twee cameras weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 21.30 uur. Een deur van het huis is opengebroken.

Oirschot: Politie zoekt getuigen aanranding

Maandagochtend rond 7.45 uur is bij de Bloemendaal een 16-jarig meisje uit Best aangerand. Zij liep daar met een vriendin toen zij een man passeerden. De man had zijn broek open staan en liep achter de meisjes aan. Verderop liet hij zijn broek zakken en greep hij het meisje van achteren vast. Hij betastte haar en probeerde haar broek open te maken. De vriendin van het meisje wist te ontkomen. Het signalement van de man: blank, ongeveer 45 jaar oud, donker kort haar, ongeveer
1.72m groot. Hij droeg een donkere jas en een bruin/groene broek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Oirschot op telefoonnummer 0900-8844.

Ommel: Geld weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kranenvenweg is een geldbedrag van enkele duizenden euros weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen 3.15 en 4.45 uur. Een buitendeur van het pand is opengebroken.

Waalre: Auto weggehaald

Vanaf de Fuchsialaan is maandagochtend tussen 0.45 en 9.10 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Polo SDI (60-HL-XS).

Beek en Donk: Antieke goederen weg na inbraak

Maandagochtend tussen middernacht en 7.15 uur is ingebroken in een woning aan de Koppelstraat. Daarbij werden een antieke klok en enkele antieke gebruiksvoorwerpen zoals een doofketel en een beddenpan gestolen. Onder het slot van een buitendeur werden enkele gaatjes geboord waarna de deur geopend kon worden.