Politie Zeeland


---

W-7510-2005 Diefstal uit woning
In een woning aan de Meanderhof in Middelburg is tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 06.45 uur ingebroken.
Uit de woning zijn autosleutels weggenomen. Met deze sleutels is ook de auto van de bewoners weggenomen. Het betreft hier een donkerblauwe Daewoo Nexia voorzien van kenteken PN-ND-70. De politie onderzoekt de zaak.

W-7511-2005 Diefstal van drie motoren
Uit een garage bij een woning aan de Lingestraat in Oost Souburg zijn, tussen zondag 23.00 uur en maandag 08.15 uur, drie cross-motoren weggenomen.
De motoren zijn van het merk Kawasaki en twee ervan, in de kleuren zwart en groen, zijn 250cc motoren. Een, een groene, betreft een 65cc motor. De waarde van de motoren bedraagt enkele tienduizenden euro's.

O-7512-2005 Lijnbus beschadigd bij aanrijding
Op de rotonde op de Oprit in Zonnemaire heeft vanmiddag rond 15.39 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een lijnbus, bestuurd door een 47-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, verleende netjes voorrang aan een landbouwtrekker met daarachter gekoppeld een ploeg. Bij het oprijden van de rotonde reed de trekker, die bestuurd werd door een 52-jarige man uit dezelfde gemeente, vermoedelijk over een stuk trottoirband, waardoor de ploeg uitzwenkte en een paar ruiten van de bus vernielde. De bus was voornamelijk gevuld met scholieren. Er bleek niemand gewond te zijn geraakt.

W-7513-2005 Inbraak in auto
Tussen zondag 03.00 uur en maandag 11.30 uur werd ingebroken in een geparkeerde personenauto op de Hermesweg in Vlissingen.
Uit de auto werden cd's en dvd's weggenomen, evenals de autoradio. De dader(s) heeft/hebben een slot van een van de portieren geforceerd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.