Fontys


Fontys biedt nieuw opleidingstraject Sportmanagement Vanaf januari 2006 biedt Fontys Bedrijfshogeschool in samenwerking met Fontys Sporthogeschool het opleidingstraject Sportmanagement aan. Het tweejarige traject is bedoeld voor iedereen die als operationeel manager in de sportwereld wil werken of daar al werkzaam in is.

Sport vormt een van de belangrijkste tijdsbestedingen van onze bevolking. Mensen zijn als actieve sporter of als consument betrokken bij dit fenomeen. Sport is een van de snelst groeiende economische sectoren van onze maatschappij. De sportsector levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en het welbevinden van de maatschappij als gemeenschap. Het opleidingstraject Sportmanagement bereidt de medewerkers van de sportsector voor op hun taak als sportmanager. Voor deze taak moeten de medewerkers naast sportkennis ook beschikken over gedegen kennis van bedrijfsvoering.

Het opleidingstraject Sportmanagement bestaat uit zes modules. In de module Sportmanagement wordt aandacht besteed aan het management van een vereniging en de opbouw van de (Nederlandse) sportwereld. De module Sport, Marketing en Sales leert de studenten hoe zij een marketingplan moeten opstellen en uitvoeren. Sponsoring staat centraal in de module Sponsoring en relatiemarketing. Evenementen en alle organisatie eromheen zijn het onderwerp van de vierde module, Projectmanagement en sporteventmanagement. Hoe je het beste een communicatieplan opzet leren de studenten in de module Communicatie en PR. Tot slot stellen de studenten in de module Ondernemersvaardigheden en financiën een ondernemingsplan op. Vanzelfsprekend worden alle onderwerpen vanuit een sportspecifieke invalshoek belicht.

Het opleidingstraject staat open voor iedereen met een havo-, vwo-, mbo- of daaraan gelijkwaardig getuigschrift. Het traject is ook bedoeld voor afgestudeerden van de verschillende sportopleidingen zoals de CIOS- of ALO-opleidingen. Zij kunnen met het traject hun managementvaardigheden verbeteren. Op maandag 12 december is er een voorlichtingsavond over dit nieuwe opleidingstraject. Belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom in het Mollergebouw, Prof. Goossenslaan 1-01 in Tilburg. De voorlichting zal plaatsvinden in lokaal A 2.12.