Ingezonden persbericht



Jeroen Broeders lijsttrekker PvdA Bos en Lommer

Gevarieerde lijst met kandidaten gekozen

Amsterdam, 11 december 2005 ­ Jeroen Broeders zal het team aanvoeren dat voor de PvdA Bos en Lommer de verkiezingen van maart 2006 ingaat. Broeders is momenteel PvdA-fractievoorzitter in de stadsdeelraad. Ook Ayhan Yalin, Dagelijks Bestuurder voor de PvdA in Bos en Lommer, kreeg een prominente plek op de lijst. De PvdA gaat de verkiezingen in met een bevlogen programma met duidelijke prioriteiten.

De kandidaten werden afgelopen donderdag (8 december) gekozen door de afdelingsvergadering van de PvdA Bos en Lommer. De afdeling koos voor een lijst waarin veel ruimte is voor variëteit en nieuwe gezichten. De helft van de eerste 10 kandidaten zat niet eerder in de deelraad.

Jeroen Broeders signaleerde in zijn aanvaardingsspeech dat de PvdA veel bereikt heeft de afgelopen jaren. Bos en Lommer knapt volgens Broeders zienderogen op. Daarnaast constateerde hij dat er echter nog heel veel te doen is. Zo is de armoede in Bos en Lommer nog altijd groot. Dankzij deze regering neemt de tweedeling in Nederland toe, worden rijken steeds rijker en armen steeds armer. Broeders noemde het ook in Bos en Lommer de taak van de PvdA de mensen perspectief te bieden: Perspectief op werk, perspectief op een goede woning, perspectief op een zinvol bestaan.

De PvdA gaat de verkiezingsstrijd in met het verkiezingsprogramma `Bouwen aan vertrouwen', dat in november werd vastgesteld. Daarin wil de PvdA doorgaan met het opknappen van Bos en Lommer, geen verdere terugloop van het aantal parkeerplaatsen en meer activiteiten voor jongeren. Daarnaast pleit de PvdA voor een schoner, gezonder en groener Bos en Lommer en voor meer aandacht voor veiligheid.

De volledige kandidatenlijst, de aanvaardingsspeech van Jeroen Broeders en het verkiezingsprogramma zijn na te lezen op de website van de PvdA Bos en Lommer (www.amsterdambosenlommer.pvda.nl).