50 miljoen berichtjes verstuurd op Lexa.nl

WOERDEN, 20051212 -- Met bijna 355.000 leden is Lexa.nl de grootste en snelst groeiende datingsite van Nederland. Sinds de lancering in 2002 zijn er via de site ruim 50 miljoen berichten verstuurd. 'We blijven inspelen op de markt en dat is onze kracht,' aldus initiatiefnemer Rob Koster.


Volgens Koster is de snelle groei van Lexa.nl geen toeval. De makers van de site blijven inspelen op de behoeften van de leden. Sinds januari 2005 biedt de site bijvoorbeeld de mogelijkheid videoprofielen (korte videofilms) aan te maken. Bovendien kunnen bezoekers via een webcam met elkaar praten. 'Lexa.nl is de enige datingsite die deze nieuwe service aanbiedt naast de de chat- en berichtenservice. Het is dus mogelijk iemand al te kennen voordat er wordt afgesproken.'

De formule werkt

Het succes van Lexa.nl is mede te danken aan het simpele systeem. Leden van Lexa.nl melden zich aan, schrijven een persoonlijk stukje en geven kenmerken op van zichzelf en van een gewenste partner. Ze kunnen met een geavanceerde zoekmachine zoeken en gevonden worden. 'Door middel van chat, e-mail, videoprofielen en webcam kan de eerste stap worden gezet richting een vriendschap of relatie', aldus Koster.

Een voorbeeld:

Dagelijks ontvangen de makers van Lexa.nl vele berichten van leden die via de site een nieuwe liefde hebben gevonden. Dat illustreert Sylvia:
'Op tien november om tien over half twee ben ik bevallen van een kerngezonde zoon. Hij weegt 3300 gram en heet Youri. Lexa, nogmaals heel erg bedankt voor alles. Dank zij jullie heb ik mijn Stef gevonden en hebben we een wolk van een zoon.'

Bereik

Volgens onderzoeksbureau multiscope heeft Lexa.nl een bereik van 12.4% in Nederland en ruim 1.4 miljoen unieke bezoekers per maand. Hiermee is het de grootste Nederlandse datingsite.

Meer successen

Rob Koster en Nathan Skwortsow bedachten drie jaar geleden het idee voor de website Lexa.nl. 'In die tijd waren we allebei vrijgezel en zochten we op internet naar een vriendin. De kwaliteit van de datingsites vonden we erg slecht en daarom bedachten we een betere. Lexa is het tweede succes van de Jonge ondernemers. In de afgelopen vijf jaar vonden ze met hun website Kamernet.nl voor meer dan 150.000 studenten een kamer.