Ingezonden persbericht

De lancering van een revolutionaire datingsite

Online sinds 12 december 2005 18:00 uur

HILVERSUM, 20051212 -- Met een geheel nieuw datingconcept heeft 41205 vandaag haar digitale poorten geopend. Bijna twintig procent van alle paren vindt elkaar via on-line dating. 41205 Lanceert nu een concept waarmee, volgens eigen zeggen, dat percentage nog veel groter zal worden. De singles markt groeit nog steeds en er is inmiddels een wir-war aan datingsites ontstaan. Het nieuwe concept van 41205 trekt echter nieuwe groepen aan omdat het meer helderheid biedt en de nadruk legt op de beleving en het plezier. "41205 zet de datingwereld op zijn kop", aldus een woordvoerder.

41205 is de cijfermatige lettervolgorde van het woord 'date' in het alfabet. Overzichtelijkheid is ver te zoeken bij de huidige datingsites. Te veel ruis en vaak is het zoeken te ingewikkeld, terwijl de perfecte match toch zo dichtbij is. 41205 brengt hier verandering in met een overzichtelijk aanbod en een nieuwe manier om doelgroepen aan elkaar te koppelen. De site kent eigen afdelingen voor homoseksuelen, personen met een lichamelijke beperking, senioren of is gericht op een speciale categorie, zoals bijvoorbeeld boeren.

Maar er is meer:
- 41205 kent een Populariteitsmeter, die de meest actieve daters registreert. Zo ziet de zoekende single bij wie hij of zij de meeste kans maakt.
- 41205 biedt de mogelijkheid tot het bijhouden van een eigen weblog (persoonlijk dagboek)
- 41205 toont, bij het klikken op een foto, in één oogopslag een speciaal percentageprofiel met alle relevante overeenkomsten tussen de aangeklikte en de zoekende persoon.
- 41205 nodigt elke gebruiker uit ideeën te spuien en suggesties te doen om de site te verbeteren. Interactiever kan een site niet zijn.

Om de dating site extra aantrekkelijk te maken en snel een plek in de markt te veroveren, gelden er diverse aanbiedingen bij de lancering. De eerste 5000 nieuwe leden krijgen 2 maanden gratis. In samenwerking met Aesthetic Team, Voor 1 Dag Model, Friendzz, Bradly Single Reizen en anderen worden verrassingspakketten aangeboden, fotoshoots, hotelovernachtingen en waardebonnen. En tijdens het surfen op de site luistert de surfer naar Radio Veronica.