PERSBERICHT - 2005-11-24

Den Haag krijgt weer een Zweedse kerstboom

Geheel volgens traditie krijgt Den Haag ook dit jaar weer een Zweedse kerstboom. De den is beschikbaar gesteld door het Zweedse bedrijf Ekenäs Timber AB en wordt aangeboden door de Zweedse ambassade. De lichtjes van de kerstboom worden op 13 december, 's middags om 17.00 uur, op het Lange Voorhout ontstoken.

Sinds 1998 schenkt de Zweedse Ambassade elk jaar een kerstboom aan de gemeente Den Haag. De lichtjes in de kerstboom worden traditiegetrouw op 13 december aangestoken, de dag waarop men in Zweden het Santa Luciafeest viert. In de donkerste periode van het jaar komt de Heilige Lucia en haar gevolg het licht brengen, in witte klederdrachten en met kaarsen in het haar.

Op het Lange Voorhout zullen ook dit jaar Lucia en haar gevolg aanwezig zijn en enkele traditionele Lucia-liederen ten gehore brengen. Het publiek kan onder het genot van Bisschopswijn en warme chocolademelk
luisteren naar het Lucia-koor van de Zweedse kerk, en genieten van de sfeer die het muziekkorps van Het Leger des Heils en het koor opwekken met hun kerstmelodieën.

Lees ook: In Zweden heel december in teken van het feest van het licht

Meer informatie:
Ambassade van Zweden
Afdeling Pers, Cultur & Informatie
www.swedenabroad.com/denhaag
tel. 070 412 02 00