Gemeente Maassluis

Buurtgerichte uitwerking hondenbeleid

Enige tijd geleden heeft de Maassluise gemeenteraad de hoofdlijnen van het nieuwe hondenbeleid vastgesteld. In de komende maanden wordt dit nieuwe beleid op wijkniveau verder uitgewerkt. Daarbij is de hulp van bewoners en hondenbezitters van harte welkom. Daarom worden er voor iedere wijk in Maassluis speciale bijeenkomsten over het hondenbeleid georganiseerd. Samen met hondenbezitters en buurtbewoners wil de gemeente per wijk kijken naar problemen en oplossingen. De buurtgerichte bijeenkomsten worden gehouden in de periode van december 2005 tot en met februari 2006.
Koningshoek en Componistenbuurt op 13 december De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 december 2005 in het stadhuis aan de Koningshoek. Wethouder J.F. Scheerstra zal deze eerste bijeenkomst van de reeks openen. Tijdens deze eerste avond komen twee Maassluise wijken aan bod. Van 19 tot 20 uur wordt gesproken over de wijk Koningshoek. Deze wijk wordt begrensd door de Mozartlaan, Haydnlaan, Van Beethovenlaan, R. Hollaan, De Vloot, Drijver en het winkelcentrum. Van 20.30 tot 21.30 uur staat de Componistenbuurt centraal. Het gaat dan om het gebied tussen de Mozartlaan, Maasdijk, W. Pijperplein, Van Beethovenlaan en Haydnlaan. Van de wijken worden kaarten gepresenteerd waarop de gemeente heeft aangeven op welke wijze de problemen aangepakt zouden kunnen worden. Buurtbewoners met en zonder hond kunnen ter plekke aanvullingen of wijzigingen op deze voorstellen aangeven.

Meer informatie over de buurtgerichte invulling van het hondenbeleid is te vinden op de website: www.maassluis.nl of in de speciale map het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.