Gemeente Barneveld


Baron van Nagellstraat 13 december weer open

De wegwerkzaamheden aan de Baron van Nagellstraat (N303) zijn bijna afgerond. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de weg en aan het inrichten van de verkeerslichtinstallaties. Volgens planning kan de weg op dinsdag 13 december weer in twee richtingen open worden gesteld. De omleidingsroute wordt dan opgeheven.

De wegwerkzaamheden aan en om de Baron van Nagellstraat begonnen op 1 mei van dit jaar. In deze periode zijn de volgende zaken gerealiseerd:

§ Een nieuwe weg vanaf de A1 naar Harselaar-Oost (de Mercuriusweg)

§ Verbreding en asfaltering fietspaden langs de Baron van Nagellstraat tussen de A1 en Binnenveld.

§ Aanpassing van de kruisingen Baron van Nagellstraat met de op- en afritten van de A1, Baron van Nagellstraat met de Harselaarseweg, en van de kruising Stationsweg met Binnenveld. Hier zijn onder meer extra opstelstroken gerealiseerd om het verkeer beter te kunnen laten doorstromen.

§ Het realiseren van het Transferium (parkeergarage) en een voetgangersbrug bij station Barneveld-Noord.

§ Verbeteringen aan het station Barneveld-Noord zoals het verplaatsen van het perron, de aanleg van een stationsplein met een kiss & ride.

Tevreden

Wethouder Tijmensen van Ruimtelijke Projecten heeft de werkzaamheden in de afgelopen periode als spannend en dynamisch ervaren. Hij is dan ook zeer tevreden dat de wegwerkzaamheden en de bouw van het Transferium en de voetgangersbrug volgens planning zijn verlopen. De aanleg van het Transferium (een parkeergarage die ruimte biedt aan 250 auto's), de voetgangersbrug naar het vernieuwde station en de reconstructie van de Baron van Nagellstraat moesten voor het einde van het jaar gereed zijn om de subsidie voor het project veilig te stellen. Door het project Transferium Barneveld Noord wordt een goede overstap van bus en auto op de trein mogelijk en vice versa. De Provincie heeft de treinverbinding op de Valleilijn inmiddels succesvol aanbesteed aan Connexxion. Hierdoor zullen er per december 2006 vier treinen per uur rijden tussen Amersfoort en Barneveld-Noord, een flinke verbetering van de bereikbaarheid.

De reconstructie van de Baron van Nagellstraat zorgt niet alleen voor een goede toegang tot het Transferium, het zorgt ook voor een betere doorstroming op de Baron van Nagellstraat tussen Barneveld en Voorthuizen.

Barneveld, 6 december 2005

Mutatiedatum 07/12/2005