Gemeente Boekel


Informatieavond dorpenplan Gemeente Boekel

13 december

In september hebben wij u voor de laatste keer geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot het dorpenplan. Daarbij hebben wij aangegeven dat de aangevraagde subsidies nog niet werden verleend en dat er voor het plein aan een aangepast plan gewerkt werd. Inmiddels is er een sterk aangepast plan voor het plein en zijn de subsidies verleend. De uitvoering kan starten. Dorpshuis
De werkgroep voor de bouw van een nieuw dorpshuis heeft de planvorming gereed. Op onderstaande afbeelding is het resultaat te zien.

Het plan is niet aangepast sinds de laatste publicatie. Aan de gevel zijn enkele kleine aanpassingen doorgevoerd. Maar wat vooral blijft is dat we een multifunctioneel dorpshuis gaan bouwen waarin alle Venhorstse verenigingen hun thuis gaan krijgen. Alle vergunningen zijn inmiddels binnen. Het plan is aanbesteed en zal worden gebouwd door bouwbedrijf Trienekens uit Boekel. Het werktuigbouwkundig deel wordt uitgevoerd door v.d. Velden. Twee locale aannemers dus, daar zijn we erg blij mee. Nog voor de jaarwisseling zal worden gestart met de sloop. In de zomer van 2006 moet de bouw worden afgerond en zal Venhorst een voorziening van formaat rijker zijn.

Herinrichting plein
Voor het St Josephplein heeft de raad besloten om een onafhankelijk adviseur opdracht te geven een compromis te zoeken tussen de plannen van de werkgroep en de wensen vanuit de dorpsgroep. Dit werd nog eens versterkt door het besluit van de subsidiegever om het oorspronkelijke plan aan te houden.

Bureau MTD uit 's-Hertogenbosch heeft een aangepast ontwerp opgesteld waarmee zowel de werkgroep als de dorpsgroep konden instemmen. Bijgaand is het resultaat opgenomen. De Raad heeft zich inmiddels positief uitgesproken over dit plan. Ook de subsidiegever heeft positief gereageerd. Het nieuwe plan kenmerkt zich door het vasthouden aan de bestaande structuren. De bomen en de ligging van de weg blijven gehandhaafd. Het plein krijgt echter wel een compleet andere uitstraling. Door materiaalgebruik en een strakke inrichting zal een authentiek dorpshart ontstaan dat recht doet aan de omringende gebouwen. Het huidige plan is een voorontwerp. De hoofdlijnen van het plan zijn hiermee vastgelegd. Op detail zullen we het zeker nog verder uit moeten werken. Dat gaan we in het voorjaar van 2006 doen. Daarbij zullen ook de direct belanghebbenden worden betrokken. Direct na de zomervakantie van 2006 zal worden gestart met de uitvoering.

Buitensport
Het plan voor het uitbreiden van het sportpark in noordelijke richting is inmiddels besteksgereed. Met de realisatie van de nieuwe velden en parkeervoorzieningen met entree zal vanaf maart 2006 worden gestart. Samen met Jes wordt overleg gevoerd over de nieuwe accommodatie. Deze zal naar verwachting ook in de loop van 2006 worden gerealiseerd.

Wonen
Met betrekking tot de woningbouw is op dit moment het bestemmingsplan Venhorst in procedure. Daarmee wordt ook de mogelijkheid geboden voor verdere woningbouw aan Kerkpad en Voskuilen fase 3. In het voorjaar van 2006 kunnen daar de bouwvergunningen worden afgegeven. De kavels voor Voskuilen 3 komen nu al op de markt.

Informatieavond op 13 december
De plannen zijn aldus klaar voor uitvoering. Zoals blijkt wordt 2006 het jaar van daadwerkelijke realisatie van de plannen. Alvorens de plannen ten uitvoer te brengen willen we de bewoners van Venhorst informeren Dat doen we tijdens een openbare informatieavond op 13 december.

Deze avond kan niet meer in de oude Horst worden gehouden in verband met de voorbereiding van de sloop. Daarom zitten we in de tijdelijke Horst die is gevestigd in het bedrijfspand van familie van Duijnhoven aan het St. Josephplein no. 15. Wij hopen daar heel veel inwoners van Venhorst te mogen ontvangen.