Gemeente Assen


Warming Up Sportjaar 2006

Assen, 8 december 2005

Het wordt zweten in het stadhuis tijdens de Warming Up voor het sportjaar 2006. Wethouder Gerrit Piek gaat dan de strijd aan met Truus Klep om wie het hardste kan fietsen. Tijdens de Warming Up kan iedereen met een hart voor sport terecht in het stadhuis voor alle informatie over het sportjaar. De Warming Up vindt plaats op dinsdag 13 december in het stadhuis van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De Warming Up is voor iedereen die wil weten wat er in 2006 gaat gebeuren. Trudy Wieringa, manager van Villa Kakelbont, en wethouder Gerrit Piek vertellen wat het belang is van sport in de wijk en sport voor ouderen, jongeren, gehandicapten.

Het Sportjaar is voor verenigingen de kans om zich te profileren en meer leden aan te trekken. Ook kunnen organisaties laten zien dat ze de sport in Assen toejuichen. In het Sportjaar organiseert de gemeente Assen activiteiten voor jongeren, ouderen, gehandicapten, topsporters en wijkbewoners. Speciaal voor jongeren is de Megamove. Tijdens de Megamove kunnen zij deelnemen aan speciale en extreme sporten. Ook komt er op het Koopmansplein een groot Panna toernooi voor de jeugd. Voor ouderen in Assen komt er ook een gevarieerd aanbod. Tehuis in Beweging brengt het sportaanbod bij de mensen aan huis.

In september wordt het WK Atletiek voor gehandicapten gehouden in Assen. Assen is zeer trots op dit evenement. Door de komst van het WK wordt de gehandicaptensport in Assen belicht. Behalve het WK zijn er ook andere activiteiten voor gehandicapten. In samenwerking met de Asser Boys, KNVB en Sport Drenthe wordt er een internationaal voetbaltoernooi georganiseerd. Ook in de wijken gaat er veel gebeuren. Bewoners uit verschillende wijken gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een zeskamp. Deze activiteiten zijn slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die staan te gebeuren in het Sportjaar.

Naast de activiteiten waarbij men ook echt daadwerkelijk gaat sporten ook aandacht voor sportbeleid. Op 25 januari 2006 vindt het sportdebat plaats. Politiek en burgers gaan met elkaar in debat over onderwijs en jeugd, vrijwilligersproblematiek, accommodaties, topsportbeleid en maatschappelijke binding. Erica Terpstra zal bij dit debat aanwezig zijn. Door middel van dit debat wordt er gekeken waar de politiek en de sport aan kunnen werken. Om duidelijk in beeld te krijgen hoe het met de sport in Assen is gesteld wordt er een onderzoek gehouden onder sporters en verenigingen. Zo weet de gemeente waar de knelpunten en mogelijkheden zijn.