Gemeente Dordrecht


---

Dordtse jongeren in gesprek met wethouder

Kennen jongeren de weg naar de hulpverlening?

Wendy Batist

Discriminatie, tienermoeders en loverboys zijn de onderwerpen van het slotdebat tussen jongeren van een aantal Dordtse middelbare scholen voor VMBO en de heer J.W. Spigt, wethouder Welzijn. Dit debat vindt plaats op dinsdag 13 december van 19.00 uur tot 22.00 uur in Bibelot, Wijnstraat 117. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.
Opgroeien!
Afgelopen september is de krant Opgroeien! huis-aan-huis in Dordrecht verspreid. Deze krant informeert ouders over het zorgaanbod voor de jeugd. Om te peilen of de jongeren zelf ook de weg naar de hulpverlening weten te vinden, heeft de Dordtse Welzijnsorganisatie de afgelopen maanden debatten georganiseerd op het Titus Brandsma college, het stedelijk Dalton Sterrenburg en het Insula college.

Tijdens deze debatten gingen 2e en 3e jaars leerlingen onder leiding van een beroepskracht (jongerenwerker, de beheerder van DordtRocks, een medewerker van het tienermoederproject en een medewerker van bureau Halt) met elkaar in gesprek.

Tijdens het slotdebat op 13 december gaan leerlingen van de drie scholen op basis van een aantal stellingen met elkaar in discussie. Per school zijn hiervoor 15 leerlingen uitgenodigd.

Redactie
Wendy Batist
Communicatie

telefoon 078 - 639 84 81

email w.batist@dordrecht.nl

Informatie