Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

12 december 2005

Grote demonstratie om lagere energieprijs industrie

De vakbonden en ondernemingsraden demonstreren dinsdag 13 december in Den Haag voor een lagere energieprijs. De prijs doet bedrijven die veel energie verbruiken de das om, vreest de CNV BedrijvenBond. Zo staat aluminiumsmelter Aldel het water aan de lippen en is methanolproducent Metanor bezig de fabriek helemaal te sluiten. De bond verwacht alleen al uit het noorden vijf- tot zeshonderd werknemers.
Het programma van morgen ziet er als volgt uit.
Vertrek vanaf de Akzo Nobel locatie om 08.30
De bijeenkomst begint circa 11.30 uur op met Malieveld. Van daar vertrekken de werknemers in een stoet naar het Plein en eventueel Binnenhof. Om 13.00 uur gaat een delegatie van de betogers bij een aantal leden van de vaste kamercommissie voor economische zaken op bezoek en zij bieden vice- voorzitter Schreier-Peirik een petitie aan.
Daarbij is ook Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond, aanwezig, evenals Commissaris van de Koningin Hans Alders. Deze laatste overhandigt de petitie.
Vakbonden en ondernemingsraden zullen de politici in elk geval oproepen tot een spoeddebat in de Tweede Kamer op 20 december.
Na het aanbieden van de petitie gaat de delegatie terug naar het Plein. In een podiumwagen zullen verschillende leden van de vaste commissie hun visie geven op de hoge energieprijs en de gevolgen voor de werkgelegenheid. De maniestatie eindigt circa 14.00 uur.
Voor nadere informatie
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --