Ingezonden persbericht


Persbericht

Compuware introduceert nieuwe oplossingen voor kwaliteitszorg

Gestructureerd testen leidt tot applicaties van hoge kwaliteit

AMSTERDAM, 13 december 2005 - Compuware introduceert in het kader van de nieuwe strategie - die is gericht op kwaliteitszorg - een uitgebreid portfolio van oplossingen. De nieuwe strategie helpt IT-afdelingen om efficiënter en effectiever te testen, zodat een zo hoog mogelijke applicatiekwaliteit wordt gewaarborgd. De nieuwe kwaliteitszorgoplossingen van Compuware bestaan onder andere uit CARS 5.1 en QACenter Enterprise Edition 5.1 en professionele diensten.

CARS 5.1 en QACenter Enterprise Edition 5.1 is een kwaliteitsmanagementsoplossing voor grotere organisaties. Beide oplossingen ondersteunen centraal vastgelegde informatie over de te testen programmatuur en bieden de mogelijkheid om deze data lokaal te testen. Bovendien is de testbeheerfunctionaliteit nu webgebaseerd, waardoor teams die zich op verschillende locaties bevinden, beter kunnen worden ondersteund bij het analyseren van de eisen en wensen van gebruikers en bij het testen van programmatuur.

Volgens Margo Visitacion, analist van Forrester Research, is het noodzakelijk om te investeren in kwaliteit. 'Meer dan de helft van alle softwareprojecten wordt beschouwd als mislukt of komt in de problemen. Bovendien lopen de ondersteunende kosten voor softwarefouten vaak op tot wel vijftig procent van de totale ontwikkelkosten. Daarom moeten organisaties investeren in kwaliteit. Door zich te richten op waardevolle aspecten zoals het ontwikkelen van standaard testprocedures en rapportages, kunnen organisaties de productiekwaliteit verbeteren. Maar hierdoor verminderen ook de fouten die klanten ondervinden.'

CARS 5.1 is nu ook beschikbaar in Changepoint: Compuware's IT Governance- en geïntegreerde beheeroplossing. Door de integratie van beide oplossingen is de projectstatus van CARS inzichtelijk gemaakt op de dashboards van Changepoint, zodat alle CARS-functionaliteiten toegankelijk zijn. De integratie met Changepoint heeft een nieuwe CARS-portal opgeleverd. Deze webpagina geeft de status weer van de testomgeving en koppelt deze informatie aan de IT Governance-omgeving. Hiermee is de status van projecten te allen tijde actueel.

CARS 5.1 en QACenter 5.1 ondersteunen nu requirement management tools zoals Compuware Reconcile, Borland CaliberRM, IBM Rational RequisitePro, Steeltrace Catalyze en Telelogic DOORS. Het voordeel hiervan is dat zo snel kan worden gereageerd op gewijzigde eisen en wensen en prioriteiten.

Het volledige, Engelstalige persbericht vind je hieronder.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Diana Budding
Edelman
023 554 20 30
mailto:diana.budding@edelman.com
http://www.edelman.com/nl

# # #