Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 13 december

* JONGEN IN BEEN GESTOKEN
PRINS-ALEXANDER - Een 20-jarige Rotterdammer is maandagmorgen rond elf uur op de Jinnahsingel in zijn been gestoken. Het slachtoffer achtervolgde een inbreker vanuit de tuin van zijn ouderlijk huis aan de Mahatma Gandhistraat. De verdachte probeerde een scooter en een krat bier uit de tuin te stelen toen hij werd ontdekt door de bewoonster. Zij zette het op een gillen waarna de verdachte er vandoor ging. Hij werd vervolgens achtervolgd door de zoon des huizes die op de Jinnahsingel de man te pakken kreeg. Hierop ontstond een handgemeen waarbij de Rotterdammer in zijn been werd gestoken. Het slachtoffer was in staat om op eigen gelegenheid naar huis te gaan waarna hij voor nader onderzoek naar het IJsselland Ziekenhuis ging. Door de recherche van district Oost wordt een nader onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT BIJ BRAND
ROTTERDAM - Tijdens een brand in een woning aan de Zuidhoek, maandagavond omstreeks acht uur, werd in de kelder van het pand een hennepkwekerij ontdekt.
Door een gesprongen waterleiding was er vermoedelijk kortsluiting ontstaan waardoor de brand uitbrak. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De hennepkwekerij met zo'n 500 planten werd ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigen