Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verkeerscontrole Babberich en Lobith

Publicatiedatum: 13-12-2005 9:57:28

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag in Babberich en in Lobith een verkeerscontrole uitgevoerd. In Babberich is de snelheid van ruim 460 passanten op de Beekseweg (N812) gemeten. Vijf bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. Ook zijn de inzittenden van 200 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de gordel. Hierbij was niemand in overtreding.

Op de Batavenweg (N811) in Lobith zijn de inzittenden van 20 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de gordel. Ook hier droeg iedereen de gordel. De snelheid van ruim 250 passerende voertuigen is gecontroleerd. Eén bestuurder reed harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/h.

De gevolgen van het rijden zonder gordel zijn bij een ongeval ingrijpend. We onderschatten vaak de krachten die vrijkomen bij onze rijsnelheid. Een snelheid van 20 km/u lijkt niet hard, maar is bij een botsing al genoeg om kinderen die achter in geen gordel dragen tegen de voorruit te laten vliegen. Een gordel vastklikken, kost weinig tijd, maar levert wel meteen minder kans op ernstig letsel op. Controleren op het gebruik van de gordel is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421