Gemeente Son en Breugel


College op bezoek in t Eigen

Klik hier voor vergroting

PC070006.jpg
Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de wijk t Eigen in Breugel in het kader van het college de wijk in. Vergezeld van o.a. de medewerkers van het Breugelse wijkteam en de buitengewoon opsporingsambtenaar maakte het college een wandeling door de wijk.

Er was aandacht voor het onderhoud en de veiligheid in de wijk. Gekeken werd o.a. naar groenconstructieprojecten, achterompaden, de status van de bomen, parkeervakken en de speeltuin. De medewerkers van het wijkteam zijn erg betrokken bij hun wijk. Ze kennen bij wijze van spreken iedere boom en stoeptegel. Sinds het wijkgericht werken bij gemeente zijn zij verantwoordelijk voor het klein onderhoud in de wijk aan groen en bestratingen. Ze nemen daarnaast zelf initiatieven als zij dingen signaleren en zijn aanspreekpunt voor de wijkbewoners.

In het paviljoen van de tennisclub stelden zon dertig wijkbewoners vragen aan de burgemeester, de wethouders, het wijkteam, de BOA en overige medewerkers van de gemeente. Een aantal wijkbewoners ergerde zich aan het zwerfvuil bij de glas- papier en textielbakken, dat door andere wijkbewoners bij de containers wordt achtergelaten. De medewerkers van het wijkteam vertelden dat zij dat vuil een paar keer per week meenemen. De aanwezigen beaamden echter dat het een gedragskwestie is. Mensen moeten het vuil natuurlijk niet zelf over straat laten zwerven. Ook waren de aanwezigen verontrust over het verdwijnen van een aantal voorzieningen uit de kom van Breugel.

Onkruid en geen of weinig bestrating in de gangen achter de woningen in een aantal straten zijn veel inwoners een doorn in het oog. In principe is het onderhoud van deze ruimten de verantwoordelijkheid van de eigenaren van deze gangetjes. Zij zullen dit probleem gezamenlijk moeten aanpakken. De gemeente zegde de aanwezige bewoners toe eventueel hand- en spandiensten daarbij te verrichten, als de bewoners met goede initiatieven komen.