Gemeente Zwolle

Jongerentoezicht Watch!Out Holtenbroek ook in 2006


Datum uitgave: 12-12-2005

Het toezicht- en bewakingsproject Watch!Out door jongeren in Holtenbroek gaat door in 2006. Vanaf 1 januari gaat een nieuwe groep van tien jongeren aan de slag om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te behouden. De provincie Overijssel, gemeente Zwolle en de Zwolse woningcorporaties SWZ en deltaWonen nemen gezamenlijk de kosten van het project op zich.

Sinds 2003 houden jongeren toezicht bij de herstructureringswerkzaamheden in de wijk. Ze surveilleren en worden begeleid door Stadswachten. Ook Deltion College Lyceum Uniform Beroepen, Pauropus, de politie, bewoners, projectteam Holtenbroek I en de gemeente Zwolle zijn betrokken bij het project.

Uit een evaluatie van het project bleek eerder dat Watch!Out effectief is geweest, zowel voor de deelnemende jongeren als voor de herstructurering. Met de inzet van de toezichthouders is er minder vandalisme bij de werkzaamheden en wordt het veiligheidsgevoel van bewoners vergroot. Daarmee blijft de wijk leefbaar en veilig, ook tijdens de omvangrijke herstructurering.

De afgelopen periode is door de gemeente en andere organisaties veel werk verzet om het project in 2006 voort te kunnen zetten. Betrokken wethouder Janco Cnossen is blij met de uitkomst. "Dankzij deze financiering bieden we de wijk én de betrokken jongeren weer perspectief voor het nieuwe jaar." Hij pleit ervoor om bij toekomstige herstructureringsprojecten direct geld te reserveren voor dergelijke toezicht- en bewakingsprojecten. "Op die manier voorkomen we de onzekere situatie, zoals die zich in de afgelopen periode voordeed. Dit soort projecten is gebaat bij duidelijkheid en continuïteit."

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 12-12-2005 tot 18-12-2005