AutoRai

Europese verkoopcijfers Cadillac en Corvette hoogste uit merkhistorie

(12/13/2005)
De Europese verkoopcijfers van Cadillac en Corvette in 2005 vestigen een nieuw record. Met nog enkele weken in 2005 te gaan, stegen de verkopen dit jaar met bijna 50% ten opzichte van het gehele jaar 2004. De zesde generatie Corvette blijkt het succesvolste Corvette model in Europa aller tijden: de Europese Corvette verkopen overschrijden de 1000 exemplaren, een nieuw record.
Het Europese verkoopcijfer van Cadillac tot en met oktober 2005 bedroeg 1829 eenheden. Dat is bijna 50% meer dan het gehele voorgaande jaar, een verdubbeling van de verkopen van 2003 en een vervijfvoudiging van de cijfers van 2002. De crossover SRX werd in 2004 enthousiast ontvangen door de Europese markt en heeft bijgedragen aan de Europese groei van Cadillac. De verkoopverwachtingen voor 2006 leggen de lat weer wat hoger, vooral met het oog op de introductie van de mid-size sedan BLS in maart 2006, de komst van nieuwe V-serie modellen (STS-V en XLR-V) en de nieuwe Escalade, waarvan de Europese verkoopstart in het derde kwartaal van volgend jaar wordt verwacht.

Van de huidige Corvette, die als coupe en cabriolet verkrijgbaar is, zijn tot en met oktober 1000 stuks verkocht. De totale Corvette verkopen over heel 2005 gaan beslist de boeken in als record, aangezien ze de 1010 eenheden van 2001 zeker zullen passeren.

Behalve zijn gunstige prijs/prestatieverhouding is een andere sleutel tot zijn populariteit het feit dat deze Corvette vanaf het begin is ontworpen als een auto die zich in elke omgeving thuis voelt. De ontwerpers stelden zich tot doel een auto te ontwikkelen die tegelijk sportief is en comfortabel in het dagelijkse gebruik. Pure performance wordt dus gecombineerd met verbeterd rijgedrag, in combinatie met een verfijnd interieur en een krachtig design.

Ook in Nederland zijn de verkopen van Cadillac en Corvette gestegen. Over de eerste 10 maanden van 2005 zijn maar liefst 40% meer Cadillacs verkocht in vergelijking met heel 2004. De verkoopaantallen van Corvette zijn tevens enorm gegroeid: van 4 Corvettes in 2004 naar 36 Corvettes tot en met oktober 2005.

Cadillac & Corvette Europe bouwt ondertussen voortvarend verder aan het verkoopnetwerk. Aan het einde van dit jaar zullen 165 Europese dealervestigingen operationeel zijn en niet minder dan 14 Cadillac & Corvette Experience Centers zullen dan hun deuren geopend hebben, recent in Warschau, Götenborg en Valencia. Voor de nabije toekomst staan openingen in Brussel, Wenen en Keulen gepland en in de komende jaren zal het totale aantal Cadillac & Corvette Experience Centers toenemen tot 35, alle gunstig gelegen in of nabij grote Europese steden. Prospects kunnen in deze centers kennismaken met de volledige Cadillac en Corvette modelprogrammaâs in een stijlvolle ambiance die de premium merken recht doet. Nederland telt momenteel 11 sales-outlets.