Politie Groningen

Persberichten dinsdag 13 december 2005

provincie Groningen, 13-12-2005 -

Winschoten: gewonde bij botsing autos
Bij een botsing tussen twee personenautos is maandagmiddag op de kruising van de afrit van de A7 met de Beertsterweg bij Winschoten, een 43-jarige inwoonster van Wedde gewond geraakt. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis in Winschoten. Zij was de bestuurster van een bestelauto die op de Beertsterweg werd aangereden door de vanaf de afrit komende andere bestuurder een 69-jarige inwoner van Finsterwolde. Deze reed in een personenauto. De auto van de vrouw raakte zodanig beschadigd dat ze door de brandweer uit het voertuig moest worden bevrijd. Haar auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De auto van de inwoner van Finsterwolde liep betrekkelijk weinig schade op. De afrit van de A7 is gedurende de bergingswerkzaamheden afgesloten geweest.

Bedum: automobiliste gewond naar ziekenhuis
Een 24-jarige automobiliste uit Baflo is maandagavond gewond geraakt toen ze op de N46 bij Bedum met haar auto in een slip raakte en in de sloot belandde. Ze liep daarbij ernstige nek- en rugklachten op en is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval gebeurde nadat ze door onbekende oorzaak in de rechterberm belandde en te heftig reageerde om de auto weer op de weg te krijgen. De auto raakte in een slip en schoof dwars over de weg in de links naast de weg gelegen sloot. Het voertuig raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: fietser onder invloed
De politie heeft maandagavond een 39-jarige fietser bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd kreeg een stopteken omdat hij geen verlichting voerde. Tijdens het gesprek merkten de agenten dat de man had gedronken. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.1 promille alcohol in zijn bloed had, ruim twee keer het toegestane maximum van 0.5 promille. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: vuurwerk in beslag genomen; minderjarige voorgedragen voor Halt
De politie heeft maandagmiddag twee 15-jarige jongens bekeurd voor het bezit en handel in vuurwerk. De beide jongens, afkomstig uit Spijk en Delfzijl zijn voorgedragen voor Halt. De jongen uit Delfzijl had een doosje van 100 strijkers bij zich op school. Uit de verklaringen bleek dat hij deze had gekocht van de andere jongen. Uit het onderzoek bleek voorts dat het vuurwerk uiteindelijk afkomstig was van een 20-jarige inwoner van Bierum. Bij hem thuis werden nog 8 nitraatbommen aangetroffen. Hij gaf toe, dat hij een groot aantal strijkers had verkocht, ook aan minderjarigen. De bommen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerlee/Groningen: man aangehouden na bedreiging
De politie heeft maandagmiddag op de 2e Garstlaan een 37-jarige man uit Westerlee aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht dat hij een week geleden een 43-jarige man uit Groningen telefonisch heeft bedreigd. De 37-jarige wilde na zijn aanhouding met zijn eigen auto naar het politiebureau rijden. Hij nam vervolgens plaats in zijn auto. De agenten maakten hem duidelijk dat hij met een politieauto zou worden overgebracht. Hierop weigerde de verdachte mee te werken aan zijn aanhouding. De agenten trokken de man vervolgens uit zijn auto. Door een worsteling met de verdachte werd vermoedelijk de portierdeur van zijn auto ontzet. Met gepast geweld wisten de agenten de man te overmeesteren. Hij werd ingesloten. Een politieagent raakte tijdens de worsteling met de verdachte licht gewond aan zijn gezicht. Hij werd in het ziekenhuis aan zijn verwonding geholpen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: 13 bekeuringen bij roodlichtcontrole
De politie heeft maandagmiddag bij een roodlichtcontrole op de kruising Rijksweg, oostelijke oprit Beneluxweg 118 (brom)fietsers gecontroleerd. In dertien gevallen werd door het rode licht gereden. Alle bestuurders kregen een bekeuring uitgereikt. De controle duurde een uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 430, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Delfzijl, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 950, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Stadskanaal, Gedempte Vleddermond: aantal geregistreerde voertuigen: 163, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 490, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.