Politie Hollands Midden

Datum: 13 December 2005

Hillegom Aanhoudingen na afsteken vuurwerk De politie heeft maandag 12 december drie jongens uit Beinsdorp van 13,14 en 16 jaar en een jongen van 14 jaar uit Lisse aangehouden na het afsteken van vuurwerk en het verkopen ervan. Vrijdag 9 december werden twee nitraatbommen afgestoken op een school waarna een docent met twee van de jongens naar het bureau ging. Daar bleek dat de 14-jarige jongen uit Beinsdorp acht nitraatbommen had verkocht aan medeleerlingen. De 16-jarige verdachte werd eveneens aangehouden. Hij had het vuurwerk verkocht aan de 14-jarige plaatsgenoot die het op zijn beurt had doorverkocht. De politie nam van hem meer dan 70 rotjes en een ratelband inbeslag. De 14-jarige Lissenaar bleek ook nog dertien nitraatbommen thuis te hebben. Deze werden door de politie in beslaggenomen.

Leiden Getuigen van poging beroving gezocht De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een poging beroving op de Hooglandse Kerkgracht. Een 22-jarige man uit Leiden was vrijdag 9 december, omstreeks 02.45 uur, op weg naar huis. Op het moment dat hij op de Hooglandse Kerkgracht liep werd hij door een groepje jongeren aangesproken. Het groepje, bestaande uit twee jongens en een meisje, sprak hem aan en wilde zijn waardevolle spullen. De Leidenaar zei dat hij niets bij zich had waarop hij in zijn gezicht geslagen werd en geschopt werd. Het groepje is er vervolgens vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden.

Leiden Aangehouden voor diefstal bromfiets De politie heeft maandagavond, 12 december, een 32-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd vrijdag 21 oktober weggenomen bij een woning aan de Richard Holstraat. De eigenaar had die dag de verdachte, een bekende van hem, met zijn bromfiets zien lopen, echter toen hij achter de man aanging verloor hij hem uit het oog. De politie heeft verder onderzoek verricht naar deze verdachte en kon hem maandag bij zijn woning in dezelfde wijk aanhouden.

Leiden Inbraak in bedrijf In een bedrijf aan de Rooseveltstraat is in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 december ingebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Via het breken van een raam zijn inbreker(s) het pand binnengedrongen en hebben zij een flatscreen kunnen ontvreemden. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal onderzoek doen naar eventueel achtergelaten sporen.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na verlaten plaats aanrijding De politie kreeg op maandag 12 december, omstreeks 21.55 uur, de melding dat er een auto tegen een geparkeerde auto was opgereden op de Wielewaalstraat. De verdachte auto had vervolgens zijn weg weer vervolgd en had de geparkeerde auto met behoorlijke schade aan de voorkant achtergelaten. Een agent is vervolgens lopend de wijk ingegaan en trof een spoor van stukjes glas aan. Het spoor van glas volgend trof hij in de wijk een beschadigde geparkeerde auto aan. Een 47-jarige Alphenaar meldde zich vervolgens bij de agent als bestuurder van de auto. De man werd aangehouden. Later bleek echter dat de man niet had gereden, maar zijn 18-jarige zoon, het ongeluk had veroorzaakt. Zijn zoon had de autosleutels van zijn vader gepakt om een stukje te gaan rijden. Hij was echter niet in het bezit van een rijbewijs en was tegen de geparkeerde auto aangereden. In paniek heeft hij de plaats van de aanrijding verlaten. De zoon is aangehouden. De eigenaar van de beschadigde personenauto heeft aangifte gedaan bij de politie.

Gouda Beroving Een 16-jarige jongen uit Gouda is op maandag 12 december, omstreeks 22.00 uur, van zijn geld beroofd op de Jacob Catsstraat. De jongen moest hier een bestelling op telefonische aanvraag afleveren. Op de Jacob Catsstraat werd de jongen aangesproken door twee mannen in een auto waarop de mannen zijn bestelling en zijn geld eiste. De jongen heeft onder verbale bedreiging het geld en de bestelling afgegeven. Vervolgens zijn de mannen er vandoor gereden in de richting van de Bosweg. De politie heeft aangifte opgenomen van de Gouwenaar en heeft een onderzoek ingesteld.

Gouda Jonge snorfietser rijdt door na aanrijding De politie heeft maandagmiddag, 12 december, een 13-jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij met een snorfiets een fietser had aangereden op de Nansenstraat. De jongen had bij de hoek Jouberstraat/ Nansenstraat agenten zien lopen en schrok kennelijk. De jongen remde af, draaide en ging er vandoor. Op de Nansenstraat reed hij de fietser aan. De jongen stopte niet, maar reed door. Op het Hammarskjoldhof werd de snorfiets aangetroffen. De agenten hadden echter de jongen herkend en gingen bij hem aan de deur. Korte tijd later meldde hij zich met zijn vader aan het bureau. Inmiddels was bekend dat de snorfiets van diefstal afkomstig was. Volgens de jongen had hij de snorfiets niet gestolen, maar was het voertuig van een ander. De jongen wordt verdacht van heling. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet.

Koudekerk a/d Rijn Verdacht van heling De politie heeft maandagmiddag, 12 december, een 32-jarige bromfietser uit Leiden aangehouden op verdenking van heling van een gestolen bromfiets. Agenten zagen de Leidenaar rijden over de Hondsdijk en controleerden de bestuurder vanwege een oud verzekeringsplaatje. De bromfiets bleek gesignaleerd te staan als zijnde gestolen. Op navraag van de agenten wist de bestuurder geen bromfietscertificaat en legitimatiebewijs te tonen. De Leidenaar werd hierop aangehouden op verdenking van heling van de bromfiets.

Moordrecht Inbraak in bedrijf De politie is ingeschakeld nadat de gezamenlijk meldkamer in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 december een melding van inbraak kreeg aan de Sportlaan. Ter plaatse bleken de dader(s) binnengedrongen, maar waren inmiddels al vertrokken. Vermoedelijk zijn zij gestoord tijdens hun werkzaamheden omdat er niets is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding inzake bedreiging De politie heeft een 51-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden wegens het bedreigen van zijn ex-vrouw. De vrouw, eveneens uit Nieuwerkerk, heeft aangifte gedaan bij de politie van verbale bedreigingen via sms-jes en via de telefoon. De man zal op het politie bureau worden verhoord. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --