Ingezonden persbericht


D-Link lanceert nieuw draadloos access point voor zakelijke markt

AirPremier DWL-8200AP combineert dubbele LAN-poort met dual band-ondersteuning

Rotterdam, 13 december 2005 D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, introduceert een nieuw draadloos access point voor de zakelijke markt. De D-Link AirPremier DWL-8200AP werkt naadloos en gelijktijdig op de 2,4GHz- en 5GHz-frequenties, en ondersteunt 802.11b/g en 802.11a. Dit zorgt voor een flexibel en krachtig netwerk met een hoge beschikbaarheid.

Het nieuwe access point van D-Link biedt uitstekende draadloze prestaties doordat het gelijktijdig in twee richtingen kan communiceren met 802.11b/g en 802.11a tot 54Mbps. Gebruikers kunnen hierdoor parallelle netwerken opzetten, waarbij ze profiteren van optimale beschikbaarheid en schaalbaarheid. Met de SuperG-modus is het bovendien mogelijk het prestatievermogen te verhogen tot 180Mbps in de 11g-modus.

Het access point is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die willen beschikken over veilige en centraal beheerde draadloze netwerken, gebruikerssegmentatie met dubbele LAN-poorten voor hoofd- en gastnetwerken, Multiple SSID en tot 16 x 802.1Q VLAN.

De DWL-8200AP is in te zetten als access point, Point-to-Point bridge (PtP) en Point-to-MultiPoint bridge (PtMP). Hierdoor kunnen gebruikers een 11a-band als access point opzetten, terwijl de 11g-band gebruikt wordt voor bridging. Het access point heeft ook een ingebouwde 802.3af Power-over-Ethernet-verbinding die ervoor zorgt dat deze producten ook zijn te installeren in een bedrijfsomgeving zonder stroomvoorziening.

De DWL-8200AP beschikt over een zeer hoog beveiligingsniveau en ondersteunt de codering voor WPA/WPA2-Enterprise en WPA/WPA2-Personal, 802.1x- en AEX-codering, en segmenteert gebruikers voor een optimale beveiliging. WPA2 betekent dat het access point ook klaar is voor 802.11i, een toekomstige standaard die een nog betere beveiliging biedt.

De DWL-8200AP is te beheren via webgebaseerde configuratie of via Telnet. Voor geavanceerd beheer en controle kunnen gebruikers de AP Manager inzetten. Met deze krachtige gratis tool van D-Link is een draadloos LAN binnen een bedrijfsomgeving te beheren. De DWL-8200AP ondersteunt hiervoor ook

D-View SNMP , een module voor het beheer van de D-Link-administratiesoftware D-View voor centraal beheer en controle van grote netwerken via SNMP-ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid

De DWL-8200AP is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 430 euro (excl.btw). Deze prijs is inclusief de AP Manager-beheertool en sluitbare consoles voor een antidiefstalmuurbevestiging.

Over D-Link

D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, een interview of fotomateriaal:

Progress Communications

Birthe Steenvoorden

Tel. +31 (0)20-363 11 52

E-mail: birthe@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl

D-Link Nederland

Natasja de Groot (Country Sales Manager)

Tel. +31 (0)10-282 14 45

E-mail: info@dlink.nl

www.dlink.nl