Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barneveld - brand brengt grote hennepkwekerij aan het licht
Publicatiedatum: 13-12-2005 10:42:15

Een brand in een bedrijfspand aan de Veemweg in Barneveld heeft een grote hennepkwekerij aan het licht gebracht. De brand ontstond in de nacht van zondag op maandag. Nadat de brandweer het vuur bedwongen had bleek in de loop van maandagochtend dat er in diverse ruimtes hennepkwekerijen waren ondergebracht. Ook vond de politie apparatuur om de opbrengst verder te verwerken. Er werden 4200 planten en 1300 stekken aangetroffen. Daarnaast troffen agenten een hoeveelheid hashplakken aan ter waarde van ongeveer 12.500 euro. Ook werd voor ruim 200.000 euro aan gedroogde hennep aangetroffen. De kwekerij is door de politie ontmanteld. De in beslag genomen softdrugs en kwekerijapparatuur zullen worden vernietigd. Door de politie zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de verantwoordelijken van de kwekerij loopt nog. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel liepen een aantal omliggende panden rookschade op en was de stroom uitgevallen. Volgens de brandweer zou de brand ontstaan zijn in een meterkast en mogelijk een gevolg zijn van kostsluiting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - jongen aangehouden met vervalst vervoersbewijs
Publicatiedatum: 13-12-2005 10:41:29

De Edese politie heeft maandagochtend op het station Ede/Wageningen een zeventienjarige jongen uit Amsterdam aangehouden wegens vervalsing. De jongen zat in de trein en kon op aanwijzen van treinconducteurs worden aangehouden. Bij controle van de vervoersbewijzen viel de Amsterdammer door de mand. De conducteurs ontdekten dat er met de OV-jaarkaart was geknoeid. De jeugdige Amsterdammer is overgedragen aan de dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 13-12-2005 10:40:46

Een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is maandagochtend door de Wageningse politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou voor enkele euro's aan levensmiddelen hebben meegenomen bij een zaak aan de Stadsbrink, zonder af te rekenen. Winkelpersoneel had dat gezien en vatte de man in de kraag. De politie werd er vervolgens bij gehaald die de man meenam naar het politiebureau. Daar bekende hij de winkeldiefstal. Justitie besloot de man te dagvaarden, waarna hij werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---