Ixquick

Metazoekmachine Ixquick lanceert Toolbar

HAARLEM, Nederland, December 13/PRNewswire/ --
De Nederlandse metazoekmachine Ixquick (www.ixquick.com) komt met een eigen toolbar voor webbrowsers. Opvallende nieuwe feature is de internationale telefoongids waarmee wereldwijd telefoonnummers kunnen worden gezocht. De telefoongids kan ook omgekeerd zoeken: wie een telefoonnummer invoert, krijgt als resultaat de bijbehorende adresgegevens.

Ixquick combineert steeds minimaal tien internationale en lokale zoekmachines, wat meer relevante resultaten oplevert. Het ster-systeem helpt de gebruiker bij het snel beoordelen van het zoekresultaat. Een resultaat met bijvoorbeeld vijf sterren betekent dat vijf zoekmachines dit resultaat in hun top-10 hebben gerangschikt. In maart werd de vernieuwde Ixquick wereldwijd gelanceerd.

Naast het uitvoeren van gewone zoekopdrachten, beschikt de Ixquick-toolbar ook over een uitgebreide functie om afbeeldingen te zoeken en een pop-up blocker. Nieuw is ook de zoomknop waarmee een gebruiker de lettergrootte van een site kan aanpassen. 'Dat is handig omdat een flink aantal sites - op grond van designoverwegingen - nogal kleine lettertypes hanteert. Met deze knop heb je snel een goed leesbare tekst op je scherm,' zegt Alex van Eesteren, woordvoerder van Ixquick.

Ook nieuw is de toolbar-functie 'zoek in deze site':

'Hiermee kun je de volledige site doorzoeken die op dat moment geopend is. Vooral bij grote of onoverzichtelijke sites is dat erg praktisch. Het bespaart je een hoop tijd om relevante onderwerpen te vinden.'

Verder bevat de Ixquick-toolbar een smileyknop, waarmee verschillende Smileys direct in een email bericht kunnen worden ingevoegd.

Dankzij de toolbar staan de krachtige zoekfunctites van Ixquick nu continue ter beschikking van de gebruiker, hij hoeft Ixquick niet eerst apart te openen. 'Deze toolbar heeft slechts één doel: gebruiksgemak,' aldus Van Eesteren. Wie de toolbar wil downloaden kan terecht op: www.ixquick.com/toolbar.