Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 13-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Veelpleger aangehouden

IJSSELSTEIN Maandag 12 december vond omstreeks 11.30 uur een winkeldiefstal plaats waarvoor een veelpleger werd aangehouden.

De man, een 23-jarige inwoner van IJsselstein, nam bier en pizzas mee uit een supermarkt zonder de boodschappen af te rekenen. Personeel van de winkel aan De Clinckhoeff ging achter de man aan, maar hij zette het op een rennen. Een toevallig passerende agent in vrije tijd, zag deze achtervolging gebeuren, herkende de verdachte en zette hem klem op de Prins Willem Alexanderdijk. Door gewaarschuwde collegas werd de IJsselsteiner aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Aangehouden voor koevoet

VIANEN - In de nacht van maandag op dinsdag 13 december werd op de Stuartweg een 27-jarige Utrechter aangehouden, omdat hij een koevoet in zijn auto had liggen. De politie kreeg omstreeks 02.30 uur de melding dat vier mannen aan een auto aan het rommelen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen de Utrechter aan, die geen goede reden kon geven voor zijn aanwezigheid op de parkeerplaats. In de kofferbak vonden agenten een koevoet. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Auto-inbreker aangehouden

IJSSELSTEIN Maandagmiddag 12 december kreeg de politie de melding van een auto-inbraak. Omstreeks 16.30 uur meldde een getuige dat hij een jongen een laptop had zien stelen uit een auto die aan de Televisiebaan geparkeerd stond. De getuige nam plaats in de politieauto en hielp de agenten door de verdachte aan te wijzen. Een agent van het mountainbiketeam kon de jongen, een 17-jarige inwoner van Nijmegen, aanhouden op het Hitteschild. De verdachte had zich tijdens zijn vlucht nog van de gestolen goederen proberen te ontdoen. Op diverse plaatsen hebben agenten daarom, met medewerking van een duikploeg, spullen achterhaald. De 17-jarige jongen is ingesloten voor verhoor. Hij is veelpleger.

Hennepgilde

HOUTEN Maandagmorgen 12 december ontmantelde de politie twee hennepkwekerijen.

Na binnengekomen informatie stelden agenten een onderzoek in in een woning aan de Klompenmakersgilde. Op zolder werden iets meer dan 220 hennepplanten aangetroffen en alle bijbehorende apparatuur. De bewoonster is verhoord over haar betrokkenheid.

Ook op de Zadelmakersgilde werd een kwekerij van ongeveer 200 planten ontmanteld. De identiteit van de eigenaar van de kwekerij moet nog worden vastgesteld en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor diefstal van stroom en het overtreden van de opiumwet.

Rijbewijs kwijt
NIEUWEGEIN - Maandagmiddag om 14.15 uur zag een surveillerende motoragent een motorrijder met zeer hoge snelheid over de rijksweg A2 rijden. De motoragent mat een geijkte snelheid van 191 km/uur, terwijl de limiet op de A2 100 km/uur bedraagt. Na ongeveer een kilometer kon de agent de man, een 28-jarige IJsselsteiner, aan de kant zetten en zijn rijbewijs invorderen. Ook is proces-verbaal opgemaakt.