Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 13 december 2005 , no. 311

Eindhoven pakt twintig black spots aan

Aanpassing verkeerslichtenregelingen kruispunten Piuslaan - Geldropseweg en Fellenoord - Kennedylaan

In week 51 worden nieuwe verkeerslichtenregelingen op de kruispunten Piuslaan - Geldropseweg en Fellenoord - Kennedylaan ingevoerd. Deze plekken zijn onderdeel van twintig gevaarlijke verkeerssituaties, de zogenaamde 'black spots' die de gemeente Eindhoven veiliger gaat maken. Een black spot is een wegvak of kruispunt waar in een periode van drie jaar minimaal zes letselongevallen hebben plaatsgevonden.

Op het kruispunt Piuslaan - Geldropseweg wordt in de week van maandag 19 december de nieuwe verkeerslichtenregeling in werking gesteld. In het verleden gebeurden veel ongevallen met verkeer vanuit de ongeregelde parallelweg dat de Ring op reed. Om deze ongevallen te voorkomen en het oprijden van de Ring te vergemakkelijken worden extra verkeerslichten geplaatst.

Daarnaast zijn extra detectielussen in het wegdek aangebracht waardoor de groenfase op een veiligere manier wordt beëindigd. Voor de fietsers zijn ook drukknoppen geplaatst om groen licht aan te vragen. Door deze verbeteringen aan de verkeerslichten zullen de capaciteitsproblemen op het kruispunt echter niet opgelost worden. Hiervoor zijn extra rijstroken nodig. In het kader van het project Beter Bereikbaar Zuid Oost Brabant zullen in 2006 maatregelen worden uitgewerkt om de capaciteitsproblemen op de hele oostelijke ring van Eindhoven te verbeteren.

Fellenoord - Kennedylaan
In de week van maandag 19 december zal de nieuwe verkeersregelinstallatie op het kruispunt Fellenoord â Kennedylaan in bedrijf worden genomen. De tijdelijke installatie die de afgelopen weken heeft gefunctioneerd zal dan worden afgebroken.

De nieuwe verkeerslichten reageren sneller op het verkeer en geven alleen groen als er verkeer aanwezig is. Dit in tegenstelling tot de oude situatie waarin vaak onnodig groen werd getoond met onnodige wachttijden als gevolg. Busverkeer vanaf de Kennedylaan richting busstation Neckerspoel gaat weer via de busbaan naast het KBC rijden waardoor de verkeerslichten ter hoogte van het busstation kunnen verdwijnen. Ook dit zal een positief effect hebben op de doorstroming voor het verkeer op de Fellenoord.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven