Gemeente Son en Breugel


Politieberichten 13 december

Gestolen bestelauto terecht dankzij attente buurtcoördinator buurtpreventie

Afgelopen vrijdagmiddag trof de politie in een parkeerkuil een bestelauto aan, die op 9 november jl. in Eindhoven bleek ontvreemd te zijn.
Een buurtcoordinator van de buurtpreventie Hoogstraat had de buurtbrigadier het kenteken van de bestelauto doorgegeven omdat zij het niet vertrouwde dat die auto daar al ruim 2 weken stond geparkeerd zonder dat ermee werd gereden.
De bestelauto bleek in Eindhoven te zijn ontvreemd tijdens het bezorgen van postpakketten. De sleutels bleken door de bezorger op de auto te zijn gelaten tijdens zijn bezorgactiviteiten. Alle postpakketten bleken uit de bestelauto te zijn verdwenen. De politie wil graag in contact komen met getuige(n) die gezien hebben wie de bestelauto, voorzien van het kenteken 85-BT-XR, in de 2e parkeerkuil van het Cerespad heeft geparkeerd.

Breugel

Woninginbraak
Op dinsdag 6 december omstreeks 13.30 werd er ingebroken in een woning aan de Zuiderkruislaan. De bewoonster kwam op dat tijdstip thuis en trof in de woning de inbreker aan. De inbreker sloeg vervolgens op de vlucht. Bij de zoektocht naar de inbreker werd door de politie onder andere een helikopter en 2 hondenautos ingezet. De inbreker werd echter niet meer gevonden. Vermoedelijk werd alleen een fototoestel meegenomen.

Verdwenen brievenbussen
Afgelopen week verdwenen er op de Uranuslaan, Zuiderkruislaan, Grote Beerlaan en de Doormanlaan in totaal 4 groene brievenbussen. Tot op heden is nog geen enkele brievenbus teruggevonden.

Son

Inbraken

· Op 2 december omstreeks 02.30 uur werd ingebroken in een sportcomplex aan de Vlielandlaan. Een raam werd ingeslagen. Uit het pand verdween de computer.

· Op vrijdagavond 2 december werd ingebroken in een woning aan de Pijperlaan. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning werden twee grote geluidsboxen meegenomen.


· Op zondag 4 december werd overdag ingebroken in een woning aan de Edelweissstraat. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken. Diverse ruimtes werden doorzocht. Een klein geldbedrag, enkele bankpassen en een fles sterke drank werden meegenomen.
· In de nacht van 5 op 6 december werd ingebroken in een woning aan de Boslaan. Het slot van een van de toegangsdeuren werd vernield. Uit de woning verdwenen een hoeveelheid electrisch gereedschap, een fiets, een grote hoeveelheid flessen wijn en sanitair materiaal zoals kranen.


· In de nacht van 6 op 7 december werd ingebroken in een pand aan het 17 Septemberplein. Een raam werd ingeslagen. Uit het kantoor verdween een computer met flats-creen.

Inbraak in een bestelauto
Op 6 december omstreeks 11.30 uur werd ingebroken in een bestelauto. Deze auto stond geparkeerd op de Azielaan en was niet afgesloten. Een grote hoeveelheid electrisch gereedschap werd ontvreemd.

Gesprongen gasleiding
Op 5 december rond 13.30 uur werd er tijdens hei-werkzaamheden op het 17 Septemberplein een gasleiding geraakt. De gasleiding sprong. Een tijdlang heeft er een sterke gaslucht gehangen in de directe omgeving. De RWE heeft de leiding gerepareerd.

Aanrijdingen
Op 2 december omstreeks 16.35 uur vond op de A50 een kopstaart aanrijding plaats tussen drie personenautos. Een 36 jarige inwoonster van Eindhoven had te laat in de gaten dat het verkeer voor haar afremde. Zij reed met de voorzijde tegen haar voorganger. Deze werd vervolgens weer tegen een volgende auto geduwd. Er was alleen materiele schade.

Even later, omstreeks 17.10 uur vond er wederom een kopstaart aanrijding plaats tussen twee personenautos op de A50. Het was ter hoogte van de verkeerslichten op Ekkersrijt. Een inwoner van Eersel stopte voor het verkeerslicht. Een 43-jarige inwoner van Veldhoven had dit te laat in de gaten. Hij kon niet meer tijdig stoppen en reed met de voorzijde tegen de achterzijde van zijn voorganger. Ook hier was alleen blikschade.

Parkeren in het centrum van Son
Sinds 5 december wordt er door de BOAs en de politie gecontroleerd op het parkeergedrag van de automobilisten in het centrum. Gedurende een korte periode wordt er waarschuwend opgetreden. Foutparkeerders vinden dan een waarschuwing achter de ruitenwisser. De parkeerexcessen, zoals bijvoorbeeld parkeren op een invalide-parkeerplaats of voor een uitrit, worden wel meteen bekeurd. In totaal heeft het in drie dagen tijd een honderdtal waarschuwingen en 4 bekeuringen opgeleverd. Parkeren is uitsluitend toegestaan in de parkeervakken gelegen langs de wegen en de parkeerplaatsen van het 17-Septemberplein, achter de kerktoren en bij de brandweerkazerne. Een bekeuring kost 45 euro. Foutparkeren op een invalideparkeerplaats maarl iefst 70 euro.

Ekkersrijt

Diefstal aanhangwagen
Op 30 november werd wederom een aanhangwagen ontvreemd. De aanhangwagen zat gekoppeld aan een personenauto. Deze stond geparkeerd op de parkeerplaats bij IKEA. De aanhangwagen was niet voorzien van een disselslot.

Snelheidscontrole
Op 1 december werd tussen 15.45 uur en 17.15 uur een radarcontrole gehouden op Ekkersrijt 2000. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. In totaal werd de snelheid van 928 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 186 autos te hard. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur.

Inbraak in bedrijven

· Op 5 december omstreeks 18.10 uur werd ingebroken in een bedrijfspand op Ekkersrijt 5100. Twee ramen werden ingeslagen. Uit het pand verdwenen twee computers.

· Op 6 december omstreeks 21.10 uur werd ingebroken in een bedrijf op Ekkersrijt 7200. Een toegangsdeur werd geforceerd. Tot op heden is niet bekend of er goederen of geld weggehaald zijn.

Aanrijdingen

· Op 2 december omstreeks 19.00 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 42-jarige inwoner van het Belgische Beerse reed vanaf een parkeerplaats de rijbaan op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 50-jarige inwoner van Den Bosch die met zijn auto over Ekkersrijt 4000 reed. Er was alleen blikschade.
· Op 6 december omstreeks 09.50 uur reed een 22-jarige Eindhovenaar in zijn bestelauto over Ekkersweijer. Ter hoogte van de voetgangersbrug bleek het hek op deze weg te zijn afgesloten. De bestuurder had dit te laat in de gaten. Hij ging vol op de rem staan en week uit naar links. Hij wist nog twee betonnen palen te ontwijken. Echter hij reed het talud van de voetgangersbrug op. Halverwege het talud kwam hij tot stilstand. Het voertuig kantelde op de rechterzijde en schoof vervolgens weer omlaag van het talud. Er was alleen materiele schade.